2p

A home office-ból lassan visszaszivárgó dolgozók új kifejezéssel ismerkedhetnek, ez a visszatérési élmény. Magára valamit is adó fönök úgy rendezi a dolgokat, hogy jó érzés legyen megint benenni az irodába. Ennek részleteiről is beszélt a Trend fm reggeli adásában kollégánk, Mester Nándor.

Az irodapiac természetesen nem arra várt, hogy a kormány majd jól megmondja neki, mikor lesz vége a home officenak. A múlt héten hivatalosan ugyan ez történt, valójában a cégvezetők már hetek óta fokozatosan hívják vagy engedik vissza az alkalmazottakat.

Ám ahhoz, hogy ne csak rövid időre legyenek ott, olyan körülményeket kell vagy kellett teremteni, hogy úgy érezzék: tényleg megéri hetente akár 3-4 napot is benn dolgozni. Erre találták ki a visszatérési élmény kifejezést, ami annyit tesz, hogy a belső átalakítások egyrészt biztonságot sugározzanak másrészt legyenek új elemek, például bútorok, appalikációk vagy egyszerűen csak ötletes együttműködési formák - emelte ki kollégánk a Trend fm Reggeli monitor című műsorában. 

A kanapé mindent visz benn, az irodában is (fotó: pixabay.com)
A kanapé mindent visz benn, az irodában is (fotó: pixabay.com)

Emlékeztetett egy másik újabb jelenségre is, amit szintén a járvány emelt ki (bár létezett már). Ez pedig a hibrid irodaüzemeltetési modell előtérbe kerülése. Vagyis az, amikor egy nagyobb, modjuk 6-8 szintes irodaház egyik emeletén nem klasszikus bérleti konstrukcióban, hanem használat arányosan lehet területet igénybe venni, akár nagyon rövid időre és egészen kis területet is. 

Az is elhangzott, hogy mostantól - mivel várhatóan növekszik a bejárók száma - szinte teljes gőzzel működhetnek a nagy irodaházak földszintjén kialakított szolgáltató egységek, s ez némileg csökkentheti az éttermek, fitnessz termek, kávézók, mosodák veszteségeit.

A műsor második részében az elhalóban lévő rozsdaövezeti programról volt szó. Kollégánk egyebek mellett azt hiányolta a kormányzati tervekből, hogy nincs benne elegendő ösztönző az ingatlanfejlesztők számára és a kabinet továbbra is késlekedik a fejleszthető rozsdaövezetek kijelölésével. Ezen kívül nincs érdemi egyeztetés sem a fővárosi, sem az érintett kerületi önkormányzatokkal.  

A teljes beszélgetést az alábbi linken lehet meghallgatni.   

https://trendfm.hu/data/hanganyagok/210510/PB-20210510-0900.mp3

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!