<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az alperes ügyvédje volt korábban Czeglédy Csaba.

Január 30-án a Debreceni Törvényszéken lesz dolga Kósa Lajosnak, a város volt polgármesterének, fideszes politikusnak. A tárgyalási jegyzék szerint egy sajtóval kapcsolatos perben mint felperesnek lesz jelenése. A bíróság közlése szerint "a felperes, Kósa Lajos keresetében azt kifogásolja, hogy egy debreceni internetes portál személyét sértő írást tett közzé".

Kósa LajosKósa Lajos

A személyiségi jogok megsértésével kapcsolatos perről többet nem árul el a jegyzék, de úgy tudjuk, Kósa a vagy.hu portált perelte be. A per nem most indul, korábban elkezdődött, de közel egy éve felfüggesztették.

Bár a sajtóban az elmúlt időben leginkább Kósa édesanyjának üzleti ügyei miatt került elő a politikus neve, nem emiatt zajlik a per. Hanem egy még 2015 októberbében megjelent publicisztika miatt, amelyben a szerző Kósa állítólagos - általa cáfolt - prostituált kapcsolataival foglalkozott. A blogbejegyzés miatt Kósa 5 millió forintra perelte a kiadót, sérelmi díjként.

Az ügy érdekessége, hogy az alperest kezdetben Czeglédy Csaba ügyvéd képviselte. Czeglédyvel - aki az MSZP szombathelyi elnöke volt -, illetve diákmunka kövzetítéssel foglalkozó cégével,a  Human Operátor Zrt.-vel kapcsolatban kezdett nyomozást 2016 végén - akkor még ismeretlen tettes ellen - a Nemzeti Nyomozó Iroda, csalás bűntett gyanúja miatt, ami egy iskolaszövetkezetet érintett. Czeglédy előzetesbe került, a kormány pedig kárrendezést ígért a károsultaknak. Czeglédyt végül tavaly december közepén engedték ki a börtönből.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.