<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Különleges műveleti feladatok végrehajtására és támogatására alkalmas köteléket készítenek fel bevetésre afrikai műveleti területen.

A legfrissebb Hivatalos Értesítőben jelent meg Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter 36/2022. (IX. 22.) jelzésű utasítása "a hadszíntér-specifikus felkészítésről".

Ebben az olvasható, hogy a miniszter elredeli a Magyar Honvédség parancsnoka részére, hogy

"erre irányuló nemzetközi jogi és közjogi felhatalmazás esetére gondoskodjon afrikai műveleti területen különleges műveleti feladatok végrehajtására és támogatására, illetve fenntartására alkalmas kötelék kijelöléséről és célfelkészítéséről".

A Honvdéség parancsnokának ehhez az utasítás szerint a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója nyújt "szakmai támogatást". Az utasításból még az derül ki, hogy "a kötelék telepítésre történő készenléte elérésének a határideje 2022. november 30."

Jelenleg is tartózkodnak egyébként magyar katonák Afrikában: az EU Mali Kiképző Művelet keretében magyar katonák is részt vesznek kiképzési feladatokban, illetve 80 magyar katona idén tavasz óta a Takuba alkalmi harci kötelékben Mali és Niger területén tanácsadási, támogatási és harctéri mentorálási feladatokat látnak el.

Mivel azonban a mostani utasításban egyrészt különleges műveleti feladatokról esik szó, valamint további nemzetközi jogi és közjogi felhatalmazás szükséges hozzá, feltehetően ez az eddigi szerepvállalás bővülését vetíti előre.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.