2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Megépítette a nyírmártonfalvai fideszes polgármester a lombkoronasétányt, amire 60 millió forint uniós támogatást kapott. Közben azonban tarra vágták az erdőt. Így a lombkoronasétány mellől „csak” a lombkorona hiányzik.

Nyírmártonfalva fideszes polgármestere, Filemon Mihály 60 millió forintnyi uniós támogatást nyert el lombkoronasétány kivitelezésére. Az építkezés közben azonban kivágták az egész erdőt, így az 50 méter hosszú, sétány céljára épített faszerkezet most ott árválkodik a semmi közepén – derül ki az Átlátszó cikkéből.

Az oknyomozó portál szerint Filemon 2018-ban pályázott a pénzre (2019-ben választották polgármesterré), majd 2021-ben nyerte el az összeget. A telek, melyen torzóként ott van a sétány, a tulajdoni lapok tanúsága szerint ugyancsak Filemoné.

Mint írják, a rétegelt fenyőből készült építmény a látogatásukkor nem volt lekezelve. A lépcső falécein pedig már repedések jelentek meg, a fokok sincsenek rendesen alátámasztva, így ha azokra rálépnek, meghajolnak.

Az Átlátszó olvasói jelzésre azt írja, 2022-ben még megvolt az erdő, amit a Google Earth műholdfelvételei is megerősítenek. A közbeszerzési értesítőben a lap szerint ez szerepel: „A teljesítési helyen időközben tarvágás történik, ezért a területen 2022.06.01.-től 2022.08.31-ig munkavégzés nem történhet.”

A fasétány mellett két pihenőpavilon is épült, az egyik tetőszerkezetén a szél megbontotta a palát. A „pottyantós budik” üresek, nincs bennük WC – olvasható a cikkben.

A közbeszerzési értesítő szerint az „erdei ökoszisztémák funkcióinak fejlesztése” címszó alatt futó beruházás készen van, teljesítési határidő 2022. december 9., a kivitelező egy nyíregyházi cég, a HCInternational Kft. volt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!