<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarország ismét az első helyen áll a világon a lakosságarányos Covid-halálozásban.

A harmadik hullámban már világelsőkké váltunk, s a Wolrdometers című statisztikai gyűjtőoldal szerint az egymillió lakosra számított, újonnan jelentett (tehát nem az eddigi összes) koronavírussal összefüggő halálozásban ismét a dobogó legfelső fokán állunk, utánunk Grúzia, Örményország, Ukrajna és Litvánia következik - vette észre a Telex.hu.

Ismét Magyarországon sújt le legtöbbször a kaszás a Covidosok körében. Fotó: DepositphotosIsmét Magyarországon sújt le legtöbbször a kaszás a Covidosok körében. Fotó: Depositphotos

 A szerda reggeli legfrissebb adatok szerint Magyarországon a járvány következtében eddig 34 713 ember vesztette életét. Az Our World in Data idősoros kimutatásán látszik, hogy az uniós országok között november 29-én került Magyarország az első helyre a halálozásban a hétnapos mozgóátlag alapján.

Az egyes országok különböző statisztikai módszerei miatt nem mindig vethetők össze egzaktan az egyes országok halálozási statisztikái. Az ugyanakkor más, sokkal pontosabb módszertan alapján is bebizonyosodott már, hogy Magyarország a Covid-halálozást tekintve az európai országok között a legrosszabb harmadban található. A magas halálozás a járványügyi intézkedések mellett erősen összefügg egy-egy ország lakosságának életmódjával, egészségi állapotával, és az egészségügy felkészültségével is. 2020-ban a koronavírus lett a harmadik leggyakoribb halálok Magyarországon a daganatos megbetegedések és a keringési rendszer betegségei mellett.

A lap arra hívja fel a figyelmet, hogy a magyar adatszolgáltatás teljesen kiszámíthatatlan, mióta az operatív törzs hétvégente nem közöl adatokat a járványról, csak hétfőnként teszi közé egyben a péntek és vasárnap közötti számokat. A nemzetközi statisztikákban emiatt úgy néz ki, mintha Magyarországon a nyár óta minden hétvégén „megszűnne a pandémia”, mintha nem lenne egyetlen új fertőzött sem.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.