2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A fegyverek hétfő virradóra sem pihentek.

  • Az orosz védelmi minisztérium hétfőn azt állította, hogy Ukrajna jelentős támadást intézett a donyecki régióban – jelentette a Tassz orosz állami hírügynökség. A minisztérium tájékoztatása szerint Ukrajna hat gépesített és két harckocsizászlóaljjal indított támadást, de az orosz erők meghiúsították azt. Az orosz állítást egyelőre nem lehet megerősíteni, az ukrán fél pedig még nem nyilatkozott. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy szombaton megjelent interjúban kijelentette, hogy Ukrajna kész megindítani régóta várt ellentámadását az oroszok által megszállt területek visszafoglalására. „Erősen hiszünk abban, hogy sikerrel járunk.”

Volodimir Zelenszkij hisz az ellenoffenzíva sikerében. Fotó: president.gov.ua
Volodimir Zelenszkij hisz az ellenoffenzíva sikerében. Fotó: president.gov.ua

  • Az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy erői tüzérséggel verték vissza az Orosz Önkéntes Hadtest elnevezésű, az ukrán oldalon harcoló szabotőrök határon átnyúló betörését. Sajtóértesülések szerint két orosz katona esett a fogságukba. „Láttam az aljasok, gazemberek, gyilkosok és fasiszták felhívását, akik állítólag találkozót akarnak velem, felajánlva, hogy beszélnek velem a foglyokért cserébe. Valóban behatoltak, Novaja Tavolzsankában harc folyik a diverzáns- és felderítőcsoporttal. Remélem, hogy mindannyijukat megsemmisítik, másképp nem is lehet” – mondta az orosz belgorodi régió kormányzója, aki korábban vasárnap közölte, hogy az ukrán határhoz közeli Novaja Tavolzsanka városában harcok zajlanak egy „ukrán szabotőrcsoporttal”.
  • Egy ukrán miniszter „kétkedését” fejezte ki, miután megtudta, hogy az első audit során megvizsgált kijevi óvóhelyek közel fele bezárt vagy használatra alkalmatlan. Olekszandr Kamisin, Ukrajna stratégiai ipari minisztere vasárnap azt mondta, hogy az első napon megvizsgált 1078 menedékházból 359 volt előkészítetlen, további 122 pedig zárva volt, 597 pedig használhatónak bizonyult.
  • A Kreml szerint, ha Franciaország és Németország nagy hatótávolságú rakétákat szállít Kijevbe, az újabb „feszültségspirálhoz” vezet az ukrajnai konfliktusban. A múlt hónapban Nagy-Britannia volt az első ország, amely Ukrajnát nagy hatótávolságú cirkálórakétákkal látta el.

(MTI, The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!