1p

Gulyás Gergely kapta meg.

A gazdaságfejlesztési miniszter rendelete szerint csütörtöktől nem a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. gyakorolja a mogyoródi autóversenypályát üzemeltető Hungaroring Sport Zrt. tulajdonosi jogait, hanem a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség.

Nagy Márton miniszter hatásköre az állami tulajdonú cégek joggyakorlójának kijelölése. Ez a rendelete szerdán késő este jelent meg a Magyar Közlönyben. Az ilyen változtatásokhoz nem szoktak indoklást mellékelni.

Ugyancsak a gazdaságfejlesztési miniszter hatályon kívül helyezte azt a jogszabályt, amely 2021-ben a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséget jelölte ki az állami tulajdonban álló, a Wizzair légitársaság által üzemeltetett Airbus A330-243F típusú szállítógép tulajdonosi joggyakorlójának.

(hvg)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!