1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nagy Márton után a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is erélyesen kritizálta a Magyar Nemzeti Bankot (MNB).

„A kamara elsők között realizálta az infláció problémáját, őszintén sajnálom, hogy a jegybank ezt nem ismerte fel” – mondta a Világgazdaság konferenciáján Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a lap beszámolója szerint.

A kamara vezetője hozzátette: ők már 2019-ben felhívták erre a figyelmet, és már akkor látszott, hogy a probléma tartós.

Parragh László arra is utalt, hogy Matolcsy Györgynek távoznia kellene. Fotó: mfor.hu
Parragh László arra is utalt, hogy Matolcsy Györgynek távoznia kellene. Fotó: mfor.hu

„Csekély vigasz, hogy nem értenek hozzá” – fogalmazott Parragh, aki a jegybank veszteségtérítése kapcsán is kritizálta a Magyar Nemzeti Bankot, miután egy tartós, három-négy éves folyamatról és több ezermilliárd forintról van szó. Szerinte ezt a számlát valakinek ki kell majd fizetnie. Arról is beszélt, hogy a kamatszinteket muszáj lenne csökkenteni a fenntartható hitelezéshez.

A kamara elnöke szerint a problémákat nem lehet ugyanazzal a gondolkodással megoldani, mint amellyel csinálták őket, de ugyanazokkal az emberekkel se. Ezzel Matolcsy György jegybankelnök felelősségére utalt.

A konferencián élesen kritizálta az MNB-t Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!