2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Orbán Viktor és csapata értékeli a kialakult helyzetet a kegyelmi botrány közepén.

Szerdán kezdődik a Fidesz–KDNP kétnapos kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban, a képviselők Mészáros Lőrinc szállodájában készülnek a parlament tavaszi ülésszakára - írja a Telex. Már kedd este lezárták a település központi részét. Van, ahol átmenetileg a gyalogos forgalmat is korlátozzák, több utcába pedig csak az ott lakók mehetnek be személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatásával.

A frakcióülésen a lap szerint minden bizonnyal ismét szót ejt Orbán Viktor a kegyelmi botrányról, de az új gyermekvédelmi törvénycsomagról, a júniusi választások tétjéről és külpolitikai kérdésekről is beszélni fog. Az újságírókat évek óta nem engedik be az eseményre, de Orbán előadásának legfontosabb állításairól a kormányzati hírekben „jól informált” Magyar Nemzet általában részletes beszámolót közöl nem sokkal a beszéd után.

Hunguest Hotel Bál Resort felújítás előtt. Fotó: Booking.com
Hunguest Hotel Bál Resort felújítás előtt. Fotó: Booking.com

Csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok előadását hallgatják meg a képviselők, és várhatóan aznap délután tart sajtótájékoztatót a két frakcióvezető, Kocsis Máté és Simicskó István.

Legutóbb 2022 szeptemberében tartotta itt a frakcióülését a Fidesz–KDNP, akkor 23,9 milliót tapsoltak el a kétnapos összetartásra. A 209 szobás szállodát korábban a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 1,4 milliárd forintos állami támogatásával újította fel Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. - írta a Telex.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!