1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Vizsgálat indult magyar és orosz pénzek miatt.

A Euronews adta hírül, hogy parlamenti vizsgálat indult Marine Le Pen és pártja, a Nemzeti Tömörülés ellen. A vizsgálat arra keresi a választ, hogy jutottak-e Vlagyimir Putyinhoz, illetve Orbán Viktorhoz köthető pénzek a szélsőjobboldali párthoz.

Orbán Viktor miniszterelnök és Marine Le Pen, a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt vezetője 2022-es, madridi találkozójukon. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Orbán Viktor miniszterelnök és Marine Le Pen, a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt vezetője 2022-es, madridi találkozójukon. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A vizsgálat fókuszában egyelőre egy egy 9,4 millió eurós hitel áll, melyet egy cseh-orosz bank folyósított a Nemzeti Tömörülésnek, de korábbi értesülések szerint korábban az MKB Bank Orbán Viktor utasítására nyújtott hitelt Le Pen kampányára.

A politikus "boszorkányüldözésnek" titulálta az eljárást.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!