<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A krími Dzsankoj városában történt robbanás megsemmisítette a Moszkva fekete-tengeri flottája számára szánt orosz cirkálórakétákat.

  • Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) kutatóintézet szerint az orosz hadsereg kisebb sikereket ért ek Bahmut környékén
  • Az ukrán fegyveres erők vezérkarának napi hadműveleti jelentése szerint Oroszország az elmúlt 24 órában 21 légi- és kilenc rakétacsapást mért. A jelentés szerint civil áldozatok nem voltak.

  • Fumio Kishida japán miniszterelnök Kijevbe utazik, hogy megbeszélést folytatjon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Az NHK japán közszolgálati műsorszolgáltató kedd hajnalban bemutatta, amint Kishida vonattal utazik Lengyelországból Kijevbe.

  • A kínai állami média széles körben és pozitívan foglalkozott a Hszi-Putyin találkozóval. (Hszi Csin-ping kínai elnök hétfőn háromnapos látogatásra érkezett Moszkvába). A legtöbb tudósítás Xi megjegyzéseire és a kapcsolat erősségéről beszélt. Senki sem említette a Putyin ellen a közelmúltban kiadott elfogatóparancsot az Ukrajnában elkövetett háborús bűnök miatt.

  • Az ukrán védelmi minisztérium közölte, hogy a krími Dzsankoj városában egy robbanás megsemmisítette a moszkvai fekete-tengeri flotta által használt orosz cirkálórakétákat. Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminisztérium tanácsadója olyan felvételeket terjesztett, amelyek állítólag a vasútállomás környékét mutatták be a városban. A felvételen hangos robbanás látható, majd füstfelhő következett az éjszakai égbolton. Állítását nem lehetett ellenőrizni.

  (The Guardian)