1p

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban van, innen reagált a felreppent hírekre.

Ahogy arról korábbi cikkünkben írtunk, egy azerbajdzsáni hírügynökség diplomáciai információkra hivatkozva arról írt, hogy a Hegyi-Karabahban kialakult helyzetet elítélő EU-s nyilatkozatot megvétózta Magyarország.

A külügyminiszter Facebook posztjában úgy fogalmazott, hogy

az igazság az, hogy Magyarország és több más tagállam is tett észrevételeket és javaslatokat a közös nyilatkozathoz, de nem jött létre konszenzus, ezért az EU főképviselője saját nevében adta ki a nyilatkozatot.

Szijjártó Péter egyúttal elmondta, hogy a magyar álláspont szerint háború helyett békére van szükség, hosszú évek, évtizedek után itt az ideje annak, hogy véget érjen a karabahi emberek szenvedése.

A külgazdasági és külügyminiszter programja rendkívül sűrű, hiszen egy asztalhoz ül majd Vlagyimir Putyin külügyminiszterével, Szergej Lavrovval is:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!