2p

Varga Mihály pénzügyminiszter vezetésével egy olyan grémium jött létre, amiből kimaradt a gazdasági növekedést a zászlajára tűző minisztertársa, Nagy Márton. Ám utóbbi súlya nemhogy csökkent, hanem még nőtt is: Varga helyett ő lett a Gazdasági Kabinet vezetője.

A kormány az új célokhoz igazítja a döntéshozó fórumok rendszerét is: a pénzügyminiszter vezetésével felálló költségvetési munkacsoport feladata a költségvetés egyensúlyának szigorú védelme lesz, amelynek keretében vizsgálja a kabinetek döntéseit és költségvetési vétóval is élhet azokkal szemben.

Változó erőviszonyok. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Változó erőviszonyok. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ez olvasható a lapunknak eljuttatott azon közleményben, amely egy négyfős grémiumot állít fel. A költségvetési munkacsoportot Varga Mihály pénzügyminiszter vezeti, tagjai:

 • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter,
 • Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter,
 • Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Érdekes, hogy a grémiumba nem került bele a mára az Orbán-kormány gazdaságpolitikai éceszgéberévé kinőtt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

A kedden késő este megjelent Magyar Közlönyből ugyanakkor arra lehet következtetni, Nagy súlya nemhogy csökkent volna, hanem még nőtt is: Varga helyett december 7-étől ő lesz a gazdaságpolitikát meghatározó kérdésekben és döntésekben első számú Gazdasági Kabinet vezetője.

  LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

  Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
  Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
  Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


  Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!