<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Hajszálnyival 405 forintról fordult meg a forint árfolyama, de a 403 feletti szint sem túl biztató.

Hétfőn reggel újabb történelmi mélypontot ért el a forint ez euróval szemben. Az árfolyam 404,855-ig szaladt fel, ahonnan minimális korrekció következett, és 403 felett stabilizálódott az árfolyam. Komoly, a folyamatokra ható információ nem látott napvilágot, ugyanakkor napok óta nyomás alatt volt a magyar fizetőeszköz. Nem segített az sem, hogy az MNB csak óvatosan emelte a kamatokat. A piaci bizalom egyes szakértők szerint megtört, és sem a fiskális, sem a monetáris politika nem tudta ezt megszilárdítani az utóbbi időben.

Ami az árfolyammozgás technikai elemzését illeti, a chartok sem mutatnak túl pozitív képet. Az Equilor szakértői szerint az továbbra is felfelé mutat, az RSI indikátor még mindig nincs a túlvett tartományban, a felső Bollinger-szalag nyílik felfelé. A következő erősebb technikai ellenállási szint 410 közelében lehet, a 123,6 százalékos Fibo-szint.

Nem sok biztatót mutat a grafikon. Forrás: EquilorNem sok biztatót mutat a grafikon. Forrás: Equilor

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.