2p

Újabb Magyarországot célzó fontos törvénytervezet kapott nagy többségű támogatást az Európai Parlamentben.

A Népszava cikke szerint nagy többséggel támogatta az Európai Parlament azt a törvénytervezetet, amely segíthet egyensúlyt teremteni a magyarhoz hasonlóan politikai okokból torzított médiapiacokon. Dobrev Klára, a DK EP-képviselője úgy értékelt a portálnak, hogy ezzel az Európai Unió először kaphat lehetőséget rá, hogy jogi úton, kötelezettségszegési eljárások elindításával kérhesse számon a tagállamokon a sajtószabadság tiszteletben tartásával kapcsolatos előírásokat. Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője pedig azt hangsúlyozta, a jogszabályi javaslatot részben vagy egészben a magyarországi és a lengyelországi helyzet szülte.

Donáth Anna október 4-én a Klasszis Média Klasszis Klubjának vendége, a 15.30-as kezdés előtt még egy gyors regisztrációval csatlakozhat az eseményhez, ahol kérdezhet is a képviselőtől:

Az uniós törvényhozó testület kedden nagy többséggel fogadta el a készülő jogszabállyal kapcsolatos véleményét, amely egyebek mellett rögzíti, hogy politikai és gazdasági szereplők nem avatkozhatnak bele a szerkesztői döntésekbe, tilos kémkedni újságírók után és egyetlen közszolgálati médium sem válhat egy párt szócsövévé. Tartalmazza, hogy nyilvánossá kell tenni a média tulajdonosainak a nevét, és átláthatóságot kell teremteni az állami hirdetések elosztásában.

(Népszava)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!