<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ruszin-Szendi Romulusz látogatásáról az ukrán hadsereg vezérkarának Facebook-posztja számolt be.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának Facebook-oldalán jelent meg tegnap este egy tudósítás arról, hogy Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka vezetésével magyar katonai küldöttség látogatott Ukrajnába. A bejegyzést a KARD blog vette észre.

A képekkel gazdagon illusztrált beszámoló szerint Ruszin-Szendi találkozott Valerij Zaluzsnyij tábornokkal, az ukrán hadsereg főparancsnokával, illetve ellátogatott számos, az orosz támadásban súlyos károkat szenvedett településre, például Irpinybe, de Mikolajivben, Ogyesszában és Harkivban is járt, ez alapján a látogatás több napos is lehetett.

Miközben a legtöbb európai ország vezetője már ellátogatott Ukrajnába a háború kitörése óta, Magyarországról magas rangú politikus még nem járt keleti szomszédunknál, miközben a kormány folyamatosan a háborúból való kimaradás fontosságáról beszél. Ennek fényében is érdekes, hogy diplomáciai helyett katonai küldöttség látogatott magyar részről Ukrajnába, ráadásul egyből a legmagasabb szintű.

Valerij Zaluzsnyij egyébként a bejegyzés szerint nagyra értékelte a magyar kollégáival ápolt szakmai és baráti kapcsolatokat, és elégedettségét fejezte ki az államok közötti katonai együttműködés színvonalát illetően.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.