A méltán népszerű Homer Simpson alkotóinak új csemege után kell nézniük, ha a figura a jövőben is tekintélyes pocakkal szerepel a rajzfilmekben, legalábbis a Dunkin' Donuts ígérete szerint. A világhírű fánk-lánc október 15-től redukálja a transzzsírok használatát, amelyet ezt megelőzően több komolyabb étteremhálózat száműzött a konyájából. A cég közleménye szerint nulla gramm transzzsírral készülnek az ételek.
A társaság kínálatában szereplő közel 50 termék így elvileg egészségesebb és kevésbé hizlaló lesz a jövőben, kisebb lesz továbbá annak a kockázata, hogy a Dunkin' édességei szív- és érrendszeri betegségeket okoznak, számolt be az AP amerikai hírügynökség.
A vállalat az elmúlt négy hónapban 400 amerikai egységében tesztelte az új olajokat, ami a hírek szerint pálma, szója és gyapotmag kivonatának az eredményeként született meg. A cég tulajdonában lévő Baskin-Robbins egységek fagylaltjainál a tervek szerint január 1-től csökken nulla grammra a káros adalékok használata.