Új korszak köszönt be a világ vezető étteremláncának életébe, hamarosan világszerte kivonják a McDonalds konyháiból a transzzsírokat tartalmazó adalékokat és olajokat, így remélhetőleg az állandó vásárlók körében a szív- és érrendszeri megbetegedések csökkenhetnek. Első lépésként hétfőn 1200 amerikai egységben váltották fel a károsnak vélt adalékokat, számol be a CNN. A most bevezetésre kerülő korszerűbb olajat repcéből, szójából, illetve kukoricából sajtolt olaj elegyeként állítják elő.
A Chicago Tribune úgy értesült, hogy 2008 végéig világszerte kivonja a McDonalds a transzzsírokat tartalmazó készítményeket, ám a cég szóvivője, Lisa Howard nem tudott pontos dátumot megjelölni a folyamat kapcsán.
Ugyan az ellene irányult korábbi támadásokat követően a nagy gyorséttermek közül a McDonalds tett először ígéretet, még 2002-ben, hogy csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések egyik bűnbakjának tartott transzzsírsavakat az általa forgalmazott ételekben. Erre végül a versenytársak konkrét lépéseinek bejelentését, illetve a hatósági szigorításokat követően szánta el magát.
A gyorséttermeknek ugyanis az egészségre káros alap- és segédanyagok kiiktatása már csak azért is érdekében áll, mert az amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Hivatal (FDA) a közelmúltban kezdte a transzzsírokat tartalmazó ételekről készülő lista összeállítását. A termékek egészségkárosító hatása miatt pedig a cégek jól felfogott érdeke, hogy ne szerepeljenek az összeállításban.
Menedzsment Fórum