A támadások kereszttüzébe kerülő cégek fokozatosan vonják ki a transzzsírokat a konyháikból, így 2007 áprilisától a KFC sem használ a szívre és érrendszere káros zsírokat, közölte a társaság. A Yum Brands egy másik gyorsétterem-lánca, a Wendys szintén a közelmúltban hozott döntést az ilyen anyagok lecseréléséről.
A KFC persze, más éttermekhez hasonlóan nem teljesen önként hozta meg döntését, a társaság ellen ugyanis több per indult. Legutóbb a nyár folyamán az egyesült államokbeli egészségvédelmi központ (The Center for Science in the Public Interest, CSPI) nyújtott be keresetet a Kolumbia állami legfelsőbb bíróságon, mivel a KFC néhány étele nagy mértékben tartalmaz olyan, részben hidrogénezett zsírokat, melyek károsak az egészségre.
A Reuters által idézett közlemény szerint a vállalat az ételek sütéséhez mind az 5500 amerikai éttermében szójából készülő transzzsír-mentes olajat fog használni.
A gyorséttermeknek az egészségre káros alap- és segédanyagok kiiktatása már csak azért is érdekében áll, mert az amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Hivatal (FDA) a közelmúltban kezdte a transzzsírokat tartalmazó ételekről készülő lista összeállítását. A termékek egészségkárosító hatása miatt pedig a cégek jól felfogott érdeke, hogy ne szerepeljenek az összeállításban.