2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a polgármestereknek címzet levelükben fordul az önkormányzatokhoz. 

A PDSZ Országos Választmánya legfrissebb Facebook-posztjában arra kéri az önkormányzatokat, hogy egy rövid kérdőív kitöltésével segítsék azt a felmérést, ami megmutatná a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működésének hatékonyságát, illetve hatékonytalanságát. 

A levél így szól:

Tisztelt Polgármester Asszony / Úr!

Az oktatás a társadalmi változások szempontjából az egyik legfontosabb ágazat. Az oktatási rendszer minősége és működése nem csupán a jövő generációk képességeit határozza meg, hanem közvetlen hatással van egy ország gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésére is. Magyarországon az oktatásügy rendszerszintű átalakításoknak volt kitéve az elmúlt évtized során, melyek hatása szerteágazó és vitatott.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) 2013-as létrejötte, melynek során az oktatási intézmények fenntartói joga az önkormányzatoktól az államhoz került, alapjaiban alakította át az oktatási rendszert.

Az intézkedés megosztó véleményeket váltott ki, mivel a központi irányítás és a helyi szükségletek közötti egyensúlyt nehéz megteremteni. Talán egyfajta részleges decentralizációs kísérletként hozhatták létre 2016-ban a tankerületi központokat, amelyek azonban a központi utasítások teljesítésén kívül a helyi közösségek érdekeire nem fókuszálnak.

A fenntartóváltogatás több, mint egy évtizedes múltjának értékelésére állítottuk össze rövid kérdőívünket önkormányzatok számára. Szeretnénk összegyűjteni azokat az észrevételeket, tapasztalatokat, amelyekkel felmérhetjük, hogy az önkormányzatok fenntartó szerepének elvétele hogyan befolyásolta működésünkben a helyi közösségeknek az oktatási rendszeren keresztül ellátott feladatait és szerepét.

Kérjük, vegyenek részt a felmérésünkben, osszák meg velünk tapasztalataikat és véleményüket! A kérdőív itt érhető el: https://forms.gle/TE31DovYfX9mAiwu8

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!