Ez a cikk a Piac&Profit magazin nyomtatott kiadásában jelent meg.
A cikk csak a Klub csomag előfizetői számára olvasható.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Vidacs Éva Vidacs Éva

A pandémia alatt őrültségnek tűnik bármilyen vállalkozásba fogni. Szabados Ágnes, az RTL Klub híradósa mégis mindjárt két üzletben is érdekelt lett.

Novemberben nyitottad a könyvesboltodat, és ezzel egyidejűleg létrehoztad a kiadódat is, mindkettőt Libertine néven (ez a szabados francia megfelelője – a szerk.). Nem próbáltak lebeszélni róla?

Vegyes volt a reakció. Nagyon sokan támogattak, és persze voltak, akik óvtak ettől a lépéstől. A klasszikus ellenérvekkel: most nincs pénz könyvre, és amúgy is, az irodalom nem jó biznisz.

Pedig az! Pár éve csináltam erről egy körképet, amiből kiderült, hogy bár a gazdasági válság idején volt egy nagyobb megtorpanás, de azután magára talált ez a szektor, sőt, folyamatosan nő.

Én is így látom. Egyre népszerűbb az olvasás, akár azt is mondhatjuk, trendi lett. Az emberek posztolnak arról, mit olvastak, hogy tetszett. Még a fiatalok körében is így van, akik azért elképesztően más világban nőttek fel, mint például én. Olyan kész vizuális kultúrát kapnak már pici koruktól, hogy nehéz őket rávenni arra, hogy valamit betűkből építsenek fel a saját fantáziájukban. Szóval külön jó látni, ha egy fiatal jön be a könyvesboltba. Egyébként, ha a számok mást mutattak volna, akkor is megcsinálom. Amit a fejembe veszek, azt végig is viszem.

Szabados Ágnes Fotó: Peleskey BenceSzabados Ágnes Fotó: Peleskey Bence

Egy régebbi beszélgetésünkben mesélted, mennyire tudatosan készültél a tévézésre, és nemcsak úgy általában, hanem egészen konkrétan az RTL Klub Híradóját céloztad meg, és lám, már hetedik éve ott vagy!

Huszonöt évesen kerültem oda. Elképesztő érzés volt, de mindent meg is tettem érte, végigjártam előtte a szamárlétrát. Kommunikáció szakos egyetemistaként jelentkeztem a szegedi tévéhez. Eleinte amolyan mindenesként foglalkoztattak, de hamarosan lehetőséget kaptam hírolvasóként is, és egy életre beleszerettem ebbe a világba.

Ez a cikk eredetileg a Piac&Profit magazinban jelent meg, csak a KLUB előfizetéssel rendelkezők olvashatják teljes terjedelmében.

Amennyiben még nincs előfizetése, havi előfizetés esetén az első hónapban 390 forintért hozzáférhet a Piac&Profit cikkeihez és más Prémium tartalmainkhoz a következő lépések megtétele után:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válassza éves vagy havonta megújuló KLUB előfizetői csomagunkat
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.