TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Csak papíron nőtt a fizetésük, utaláskor ugyanannyi pénz jön, mint korábban.

Az egészségügyi dolgozók jó részénél a gyakorlatban semmi sem érezhető a kormány 12 százalékos béremeléséből, ugyanannyi pénzt kapnak, mint a hangzatos intézkedés előtt, írja a 444.hu. A lap több munkavállalóval is beszélt, és a bérpapírjaik fotóját is mellékelte, melyek így festenek:

(forrás: 444.hu)

A jelenségre az a magyarázat, hogy bár a szektorban a korábban bevezetett garantált bérminimummal tényleg több pénzt vihettek haza a dolgozók - a szakképesítéssel rendelkezők kemény 161 ezer forintot - ez valójában egy kiegészítés volt, amivel a kormány betömte a korábbi illetmények és a minimálbér közt tátongó rést.

A mostani, 12 százalékos emelésnél az állam tényleg emelte ugyan az illetményeket, de ez sokszor így sem éri el a bérminimumot. A kettő közti rést újra csak kipótolják, de már kisebb mértékben, mint korábban, így most azok az egészségügyi dolgozók, akiknek a fizetése még így sem éri el a bérminimumot, pont ugyanannyit visznek haza decemberben is, mint novemberben.

A 444 megkérdezett egy műtőssegédet, aki azt mondta,

az illeményemelés bejelentése arra volt jó, hogy az emberek azt gondolják, hogy a kormány rendezte az egészségügyben dolgozók fizetését, mit panaszkodnak ezek után.

A műtőssegéd egyik kollégája most, 40 év munka után kapott 7000 forintos fizetésemelést, 20 éves munkával viszont a bér maradt a 161 ezer forint.

A kormány jövő évre is ígért egy 8 százalékos fizetésemelést, szintén novembertől.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.