<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Csak papíron nőtt a fizetésük, utaláskor ugyanannyi pénz jön, mint korábban.

Az egészségügyi dolgozók jó részénél a gyakorlatban semmi sem érezhető a kormány 12 százalékos béremeléséből, ugyanannyi pénzt kapnak, mint a hangzatos intézkedés előtt, írja a 444.hu. A lap több munkavállalóval is beszélt, és a bérpapírjaik fotóját is mellékelte, melyek így festenek:

(forrás: 444.hu)

A jelenségre az a magyarázat, hogy bár a szektorban a korábban bevezetett garantált bérminimummal tényleg több pénzt vihettek haza a dolgozók - a szakképesítéssel rendelkezők kemény 161 ezer forintot - ez valójában egy kiegészítés volt, amivel a kormány betömte a korábbi illetmények és a minimálbér közt tátongó rést.

A mostani, 12 százalékos emelésnél az állam tényleg emelte ugyan az illetményeket, de ez sokszor így sem éri el a bérminimumot. A kettő közti rést újra csak kipótolják, de már kisebb mértékben, mint korábban, így most azok az egészségügyi dolgozók, akiknek a fizetése még így sem éri el a bérminimumot, pont ugyanannyit visznek haza decemberben is, mint novemberben.

A 444 megkérdezett egy műtőssegédet, aki azt mondta,

az illeményemelés bejelentése arra volt jó, hogy az emberek azt gondolják, hogy a kormány rendezte az egészségügyben dolgozók fizetését, mit panaszkodnak ezek után.

A műtőssegéd egyik kollégája most, 40 év munka után kapott 7000 forintos fizetésemelést, 20 éves munkával viszont a bér maradt a 161 ezer forint.

A kormány jövő évre is ígért egy 8 százalékos fizetésemelést, szintén novembertől.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.