2005. január 18. 08:12

Már az állásinterjú előtt hasznos, ha a pályázó minél többet tud a jövendő munkahelyéhez kötődő karrierlehetőségekről. A tervezést a vállalat is segítheti, amikor felvázolja a jelentkező előtt a rá váró lehetőségeket, írja elemzésében a Napi Gazdaság.

Míg a munkavállaló az elvégzett munka és a juttatások arányát igyekszik az utóbbi felé eltolni, addig a munkáltató érdekei éppen fordítottak. A legjobb az, ha olyan egyensúly jön létre, amely a cég és a dolgozó elvárásainak is megfelel, mondta el a Napi Gazdaságnak Mohácsi Gabriella menedzsment-tanácsadó.[ajanlo=90][igazitas=left/]A jelöltnek tudnia kell, milyen karrierre van lehetősége a cég alkalmazottjaként. Ezért még a munkaszerződés megkötése előtt a lehető legtöbb részletet tisztázni kell a munkaadóval, akinek egyúttal kötelessége minél részletesebb tájékoztatást adni a cégen belüli előrejutás feltételeiről, továbbá az elvárt kvalitásokról, illetve eredményekről. A lényeg a kiszámíthatóság, a nyílt és kommunikatív magatartás mindkét oldalról, valamint a tervezés.

A munkavállaló karrierje akkor lesz sikeres, ha megfelelő önértékeléssel és önismerettel rendelkezik, a vállalat pedig hatékony karriermenedzsmenttel, illetve az elvárások és lehetőségek pontos, következetes megfogalmazásával saját céljainak megvalósulását és az alkalmazott szakmai előrejutását is segítheti, írja a Napi Gazdaság.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!