2004. szeptember 24. 11:38

A felvételi interjún megjelenő emberek jelentős része híján van az alapvető ismereteknek, derül ki az Online Recruitment cikkéből.

A személyzeti szakemberek néhány perc alatt döntenek az állásinterjú során egy-egy jelölt későbbi sorsáról, sokan azonban nem alkalmatlanságuk miatt esnek ki, hanem mert nem rendelkeznek a szükséges háttértudással. A jelöltek jelentős hányada valójában megfelelne az adott pozícióra, de nem fordít figyelmet az alapvető ismeretek elsajátítására sem.

[ajanlo=42][igazitas=left/]A jelölteknek tanácsos megnézni a cég weblapját, és memorizálni a fő információkat. Az elkötelezettség illetve a lelkesedés hiánya miatt nem fordítanak energiát arra, hogy megismerkedjenek a főbb tudnivalókkal. A szakemberek szerint például igen kevesen néznek utána előzetesen, milyen öltözködési szabályok vannak annál a cégnél, ahová jelentkeztek. Helyzeti előnyt jelent, ha valaki az előírásokhoz illeszkedő ruházatban jelenik meg az interjún.

A megkérdezett szakértők szerint sokan kínos mértékben nincsenek tisztában a testnyelv vagy a szemkontaktus fontosságával. Eszükben sincs mosolyogni, ehelyett komoran ülik végig az egész interjút, vagy összefont karral válaszolgatnak a kérdésekre. A legtöbben ugyanazokat a hibákat követik el: nem tesznek fel jó kérdéseket a beszélgetés végén, mikor hagyományosan az interjúalany kérdezhet, bekapcsolva hagyják a mobiltelefonjukat, vagy rákérdeznek a fizetésre. Ezzel általában akkor is megszabják az interjú kimenetelét, ha amúgy megfelelnőek lennének az adott állásra.

Johnny Cainer fejvadász arra is felhívja a figyelmet, hogy az állásinterjú az irodától 100 méterre kezdődik. Sose tudhatjuk ugyanis, nem figyel-e minket valaki az ablakból, miközben beparkolunk az autónkkal a mozgássérülteknek fenntartott helyre, vagy elszívunk két cigarettát egymás után a kapuban.

(Menedzsment Fórum)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.