2p

Az inflációra hivatkozva hajt végre díjkorrekciót a cég, de vannak, akiknek a közölt mértékhez képest is többet kell fizetniük.

A Telex munkatársai lettek figyelmesek furcsaságokra a Vodafone által kiküldött, a január eleji díjemelést tartalmazó számlákkal kapcsolatban. Ugyan a cég arról tájékoztatta felhasználóit, hogy 9,39 százalékkal emeli díjait a magas infláció miatt, egyes ügyfelek ennél nagyobb mértékű díjemeléssel szembesültek. A Telex által összegyűjtött példák között van olyan is, ahol az ügyfélnek 14-20 százalékkal kell most többet fizetnie ugyanazokért a szolgáltatásokért.

A lap kérdésére a cég megmagyarázta, hogyan fordulhat ez elő, miközben tartották magukat az eredetileg kihirdetett mértékű áremeléshez.

"Nem lehetséges a 9,39 százaléknál magasabb mértékű díjkorrekció egyetlen előfizetőnél sem. Az ugyanakkor előfordulhat, hogy valamilyen egyéb kedvezmény torzítja a számla végösszegét"

- írta a cég. Ez azt jelenti, hogy a kedvezményes árakat a nem kedvezményes árakra számolt díjkorrekciós mértékkel emelték meg, így az emelés előtti és utáni számlavégösszegek között a 9,39 százaléknál akár jóval nagyobb különbség is lehet.

Arra a kérdésre, hogy ezt a gyakorlatot mi indokolja, a Vodafone egyszerűen annyit válaszolt:

"Üzleti döntés volt."

Frissítés:

Vodafone Magyarország kommunikációs ügynökségétől érkezett megkeresésnek megfelelően a fenti cikket az alábbiakkal egészítjük ki:

„Minden érintett előfizető havidíja egységesen 9,39 százalékkal növekedett. Az egyéni kedvezmények összege nem változott. Ennek alapján az új havidíj összege úgy számolható ki, hogy az eddigi alaphavidíjat felszorozzuk 1,0939-cel, majd ebből az összegből levonjuk az eddigi kedvezmény változatlan összegét.”

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!