2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A lángosárak alakulását kiemelt figyelem övezi, de nézzük, "rendes ételből" mit és mennyiért árulnak a Balaton környékén. Lesznek meglepetések.

A Vakmajom Facebook-oldal fotózott le néhány étlapot Balatonfüred környékén június közepén. A válogatásban vegyesen szerepelnek parti büfék, illetve éttermek is, tehát átlagárak készítésére nem alkalmas, de segíthet lélekben és anyagilag felkészülni annak, aki balatoni nyaralást tervez, és nemcsak saját hűtőtáskából, illetve lángos-palacsinta vonalon tervezi megoldani az étkezést.

Egy tihanyi parti büfében például 3990 forintért adják a rántott csirkemellet hasábburgonyával, de ugyanennyit kóstál egy adag bolognai sertésborda is, egy gyrost viszont már 2290 forintért vehetünk. Érdekes húzás, hogy a hekk árát már 1 dkg-ra vonatkozva írják ki, ez 89 forintba kerül, tehát egy 30 dekás darab 2670 forintba kerülne itt, és arra még biztosan rájön a hozzá kért köret, mondjuk néhány szelet kenyér és egy adag kovászos uborka ára.

Ha már kovászos uborka, a füredi Zelna étteremben ezt az ételt rántott formában, főételként is lehet fogyasztani, és a kitett táblán egyben ez is a legolcsóbb tétel, mindössze 3250 forintért. A legdrágább pedig a 7950 forintért mért marhapofa, krumplipürével, de egy 3850 forintos hideg eperkrémleves esetében sem csak az étel hőmérséklete okozhat némi borzongást a betérő vendégnek.

Egy szintén füredi egységben a hekk + koviubi kombinációért 3900, egy hot-dogért 2200, egy hamburgerért pedig 2600 forintot kérnek, legalábbis az ebédmenü keretében.

Hamburgert árultak egy tihanyi fesztiválon is, a Creative Kitchen food truckjából egy sajtburger hasábburgonyával 5990 forintért lehetett elhozni, de egy fish & chipset már 4990 forintért odaadtak.

Ennyiből semmilyen húsételt nem lehet enni a füredi jachtklubban, az étlap kifotózott oldalán ugyanis a legolcsóbb választás is 5890 forint, míg a legdrágább a bélszínsteak, ez kétféle változatban is elérhető, egyaránt 14900 forintos áron.

További árakat az eredeti posztban lehet böngészni!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!