<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Március 27-én került sor az mfor.hu KKV Növekedés Konferenciájára, ahol a résztvevők azt mutatták be, hogy milyen lehetőségei vannak a magyar kkv-knak akár a hazai, akár a nemzetközi piacokon. A konferencia a Vodafone Magyarország, az MFB Invest és a Garantiqua Zrt. támogatásával valósult meg.

Mérvadó intézmények - például a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Garantiqa Hitelgarancia, vagy éppen az MFB Invest - és ismert előadók osztották meg a külföldi piacokra lépési lehetőségekkel kapcsolatos információkart és tapasztalatokat az mfor.hu legutóbbi konferenciáján. A keddi rendezvényen Oszkó Péter egykori miniszter, az OXO Labs alapítója elmondta, hogy ugyan folyamatosan növekszik a kereskedelmi volumen, ám közben kockázatot jelentenek a protekcionista intézkedések. Annak köszönhetően azonban, hogy egyre több termék és szolgáltatás válik úgymond virtuálissá, a globális piacok könnyebben hozzáférhetőek lettek a kkv-k számára is. Ezt támasztja alá, hogy a nagyvállalatok nemzetközi kereskedelemben és realizált hozamokban elért részesedése csökkenő trendet mutat. A szakember szerint annak ellenére, hogy az ország az innovációs és versenyképességi rangsorokban hátrébb csúszott, számos olyan nemzetközi sikert láthatunk (NNG, Sziget, WizzAir, IND Balabit, stb.), amely bizonyítja, hogy előre lehet lépni.

Dr. Búza Éva a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy nagyon sok hazai kis és középvállalkozás fejleszti a tevékenységét hitel révén, 2017-ben például 700 milliárd forint jutott több, mint 30 ezer hazai vállalkozáshoz. Örömteli, hogy minden ötödik KKV hitel mögött van már garancia, ezek ugyanis a Garantiqa kezességvállalásával valósultak meg.

Dr. Búza ÉvaDr. Búza Éva

A vezérigazgató elmondta, hogy három lehetőség is a cégek rendelkezésére áll, hiszen a Garantiqa segíti őket állami viszontgaranciával, a COSME LGF Garanciaprogram keretében és saját kockázatára, illetve az Irinyi Garanciaprogramban is. Ezen programok mindegyike igénybe vehető a külpiacokra törekvő cégek számára, hiszen az export tevékenységet végző vállalkozások is igényelhetik őket.

Ha valaki a cégépítés időszakában van, annak sem kell kétségbe esnie, hiszen a forrásbevonásra is kedvező lehetőségek vannak. Az MFB Invest befektetési igazgatója, Lehoczki Gábor kiemelt a szervezet célja, hogy fejlesztési tőkét biztosítsanak exportképes kis- és középvállalkozásokba,és ezáltal segítsék a munkahelyteremtést.

Az MFB Invest leányvállalat, a Hiventures révén 500 millió forint alatti befektetéseket valósít meg az alábbi módokon:
• Inkubációs befektetések max: 9 millió Ft
• Magvető szakaszban lévő vállalkozásokba irányuló befektetések max: 150 millió Ft
• Start-up vállalkozásokba történő befektetések max: 500 millió Ft

Lehoczki GáborLehoczki Gábor

A kezdő vállalkozások mellett más cégekbe is fektetnek. Az MFB Invest ugyanis az egyedi, stratégiai jellegű befektetések mellett, piaci alapú befektetéseket is végrehajt. Az invesztíciók során a gépipar, az energetika, az egészségügy, a feldolgozóipar és a szolgáltatás a fókuszukban lévő fő iparágak.

A pénzintézet a növekedni kívánó magyarországi bejegyzésű vállalatok partnere, hiszen azokat a kkv-kat segítik tőkével, amelyek beruházásokat kívánnak megvalósítani, exportértékesítés elindítását vagy növelését tervezik. Emellett azok a vállalkozások tartoznak még az MFB Invest által megcélzott körbe, amelyek a foglalkoztatottság növelését segítik elő, vagy az elmaradott térség revitalizálását támogatják.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.