2001. március 1. 11:00

A kormányzat a Széchenyi terv alapján az információs társadalom fejlesztésére ez évben 15 milliárd forintot, jövőre pedig 28,9 milliárd forintot különített el, amelyre áprilistól lehet pályázni.

A kormányzat a Széchenyi terv alapján az információs társadalom fejlesztésére ez évben 15 milliárd forintot, jövőre pedig 28,9 milliárd forintot különített el, amelyre áprilistól lehet pályázni - közölte Szemerei Péter, a Miniszterelnöki Hivatal informatikai kormánybiztosságának főcsoportvezetője csütörtökön.

A világháló népszerűsítését célzó Internet Fiesta című nemzetközi program budapesti rendezvényén elmondta: az információs társadalom és gazdaságfejlesztési program egyrészt a számítástechnika oktatását, és a számítógép-hátteret, másrészt pedig a számítógépen hozzáférhető adatbázisokat, azaz az internetes tartalmat hivatott erősíteni. A két évre rendelkezésre álló összegből közbeszerzéses és pályázati úton nyerhető támogatás, amelyből főleg gépbeszerzési, oktatási, távmunka, valamint tartalomszolgáltatói projektek finanszírozhatók - mutatott rá a főcsoportvezető.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.