TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vállalatok egyre gyakrabban várják el a tanácsadótól, hogy az a projekt gyakorlati megvalósításában is részt vegyen. Az iparág mfor.hu Heti Hármasában megszólaltatott vezetői szerint a megszorító intézkedések miatt nemhogy csökkenne, inkább nőhet az érdeklődés a tanácsadói szolgáltatás iránt.

Menedzsment Fórum:

-
Milyen új trendek jellemzik a tanácsadói piacot? Melyek azok a szolgáltatások, amelyek iránt idén nőtt vagy várhatóan nőni fog a kereslet, s mely szektorokból maradhatnak el esetleg megbízások? A megszorító intézkedések kihatottak-e a keresletre?

Fekete István, a Magyar Interim Management Egyesület elnöke:

- A tanácsadási és fejvadász piacon érezhető egyfajta elmozdulás a végrehajtói feladatokat is magába foglaló interim irányába. Világszerte jellemző, hogy szűkülnek az állandó menedzsment tagjai, illetve bizonyos teendőket az adott szakterületet kiválóan ismerő kölcsönszakemberekre bíznak.

A külsős vezető egyik fő előnye, hogy a feladat végrehajtását követően nem kell felmondani neki, illetve a cég mentesül az elbocsátás költségeinek kifizetésétől. Továbbá sokkal nagyobb a "merítési kör", így az adott helyzetben a vállalat a piacon található legjobb szakembert szerezheti meg magának.

Új trend, hogy a három-négy évvel ezelőtt még a 45 év felettiek által dominált szakma fiatalodni kezdett. Sokan már a harmincas éveik közepére olyan komoly tapasztalatokat gyűjtöttek össze, hogy interim menedzserként is megállják a helyüket. A tanácsadás és a gyakorlati jellegű interim szakma egyre inkább közelednek egymáshoz.

Bár tanácsadókat jellemzően a nagyobb vállalatok vesznek igénybe, egyre több kisebb cég is érdeklődik a szolgáltatás iránt. Itt természetesen nem a mikrovállalkozásokra, hanem olyan jól prosperáló társaságokra gondolok, amelyek árbevétele több százmilliós, esetleg milliárd forint nagyságrendű.

Olyan területet nem tudnék kiemelni, ahonnan jellemzően elmaradhatnak megrendelések. A leggyakrabban pénzügyi, kontrolling és logisztikai vezető pótlására van igény, de hosszadalmasabb külföldi képzés vagy szülés miatt is sűrűn fordulnak hozzánk cégek. A vállalat működési rendjének átalakítására vagy a telephely változtatással járó technológiai transzfer levezénylésére is sokszor kapunk felkérést.

Szintén tendencia, hogy az átmeneti feladatokkal megbízott tanácsadó bentragad a fogadóvállalatnál. Az interim menedzser elvesztéséért ilyenkor fájdalomdíjat kap a közvetítő cég.

Kiss Gábor, a Qeep alapító-vezetője:

- Mára megváltozott az ügyfelek hozzáállása a tanácsadói szakmához. Az okos észrevételek már nem elegendőek a profi szolgáltatáshoz, a menedzsment elvárja, hogy a szakember a végrehajtásban is támogassa döntéseiket. A skandináv országokban elterjedt módszer azért is népszerű, mert egy kívülálló gyakran élesebben látja a megvalósítás előtt álló akadályokat.

A tradicionális tanácsadók próbálnak az új kihívásoknak megfelelni, de jellemzően nincs kapacitásuk az operatív munkában való részvételre. Túlzás lenne azonban azt állítani, hogy az újfajta igény megjelenése forradalmasítaná az erőviszonyokat; mindig is szükség lesz arra a tudásra, amit a piac nagyjai képviselnek. A legszembetűnőbb különbség a két szolgáltatástípus között, hogy míg az átlagos tanácsadó egyszerre akár nyolc-tíz cégnél is tevékenykedik, az operatív szakember maximum két-három projektre koncentrál.

A legnagyobb érdeklődés a végrehajtó tanácsadói munkán belül azoknál a cégeknél tapasztalható, amelyek áttörési lehetőségeket látnak saját szektorukban, s csupán a "hogyan"-nal kapcsolatban bizonytalanok. Ezen belül is a szolgáltatói szektorban, a banki és biztosítási vállalatoknál jelentkezik a legintenzívebben az igény. Vállalategyesülés és új vezető érkezése esetén például kifejezetten ajánlott operatív szakembert bevonni.

A megszorító intézkedések kifejezetten erősíthetik a tanácsadás iránti keresletet, mivel kevésbé vállalkozóbarát körülmények között - amikor száz forintból mindössze harminc marad a vállalkozó zsebében - felértékelődik a hatékonyságjavító intézkedések szerepe. A nehézségek áthidalására a technológiai újítás mellett az emberek és a folyamatok átszervezése jelenthet megoldást.

A tanácsadási szakma jellegzetessége, hogy a szolgáltatás kiválasztásánál igen fontos szerepet játszanak a személyekhez fűződő kapcsolatok. Cégünk például egy viszonylag új szereplő Magyarországon, azonban alapítói mind számottevő szakmai muníciót halmoztak fel nagymúltú hazai társaságoknál.

Kornai Gábor, az AAM elnöke:

- Egyre gyakoribb jelenség, hogy az ügyfél a tanácsadási szolgáltatás mellett a projekthez szükséges pénzügyi források lehívását vagy társfinanszírozás szerzését is kéri cégünktől. Ilyen típusú igények eddig is voltak, de a mostanihoz képest kisebb intenzitással. Általában világbanki és EU-s pályázatokon veszünk részt megrendelőink nevében.

Újfajta trendként figyelhető meg, hogy egyre több egy-két fős specializált tanácsadó cég jelenik meg a piacon. Az adott területen birtokukban álló tapasztalataik révén ezek a vállalkozások konkurensei tudnak lenni a nagyobb cégeknek. Ezek a kezdeményezések általában addig maradnak életben, amíg a piacon igény van arra a speciális tudásra, amit képviselnek. Észrevehető egyfajta fluktuáció is a tanácsadói szakma és az üzleti szféra között.

A közszféra egyes területei egyre átpolitizáltabbak, nehezebb szakmai, politikától mentes programokat találni. Vállalatunk szempontjából igen fontos ez a terület, ugyanis bevételünk több mint felét az államigazgatás számára végzett munkákból valósítjuk meg. A kelet-európai új uniós piacok is jelentős keresletnövekedést eredményeznek, amelynek lehetőségével az AAM-en kívül sok más cég is élni kezdett.

A szolgáltatások közül növekszik az igény az IT-biztonsággal és az ügyfélkiszolgálással kapcsolatos tanácsadói tevékenységre. A technológiai fejlődés eredményeképpen elérkezett az ideje a négy-öt évvel ezelőtt bevezetett folyamatok átgondolásának is. Emellett egyre több cég kéri, hogy a tanácsadással kapcsolatos végrehajtási teendőknél is legyenek jelen embereink.

A megszorító intézkedések miatt nem zárható ki, hogy szűkülni fog a tanácsadói piac. Valószínűbbnek tartom azonban, hogy épp ellenkező hatása lehet az intézkedéseknek. Az állami szintű átszervezések ugyanis olyan folyamatok, amelyek megvalósítása tanácsadók munkájával hatékonyabbá tehető. A gazdaságon mindenesetre nem érezhető, hogy a költségvetés rossz állapotban van, a kereslet egyelőre nem esett vissza.

Nagy Vajda Zsuzsa

Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:
Méregerős lett a forint, de nem aktuális a sáveltörlés
Beck, Bienerth, Urbán: miért váltottak?
Lazán veszik a cégek a dolgos szombatokat

Olvassa el a Heti Hármas korábbi részeit is!

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.