2017. szeptember 25. 16:09

Stratégiai megállapodást kötnek a KDB Bank Európa Zrt.-vel.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Hamarosan hetvenötre bővül a magyar kormány stratégiai partnereinek száma: egy múlt hét végi kormányhatározat szerint a KDB Bank Európa Zrt. is tagjává válik az illuszris társaságnak.

A határozatban mindössze annyi szerepel, hogy a nemzetgazdasági miniszternek gondoskodnia kell a stratégai együttműködési megállapodás aláírásáról a magyar kormány részéről.

Varga Mihály írja alá a papírokat 

A kormány honlapja szerint a KDB Bank lesz a 75. olyan cég, amelyik ilyen megállapodást ír alá. Legutóbb a Wescast autóipari vállalat nyerte el ezt a megtiszteltetést, idén májusban. Előttük pedig a Bank of China, vagyis a távol-keleti pénzintézetekkel mostanában szívesen kött együttműködési megállapodást a kormány.

A KDB Bank 1989 óta van jelen Magyarországon, korábban Daewoo Bank Magyarország néven folytatta pénzügyi tevékenységét.

A bankot egyébként tavaly novemberben az MNB 29 millió forint bírsággal sújtotta, tőkeszámítási, számviteli, ügyletminősítési, fedezetértékelési illetve az informatikai és belső szabályozási  tevékenységét érintő hiányosságok miatt.

S hogy mire jó egy ilyen megállapodás? Korábbi cikkünkben összeszedtünk pár pontot, amelyek általában felbukkannak a dokumentumokban. Ezek főleg a versenyképesség javítását célozzák, a magyar befektetési lehetőségek bemutatásáról, a hazai árucikkek kínálatának bővítéséről szólnak, de vannak egyedi jellegű vállalások is.

mfor.hu