2011. május 4. 12:22

Jelenleg lakossági, ipari és mezőgazdasági vízszolgáltatóként közel négyszáz víziközmű vállalat működik az országban, és a kormányzati szándék az, hogy ezek számát 30 körülire csökkentsék - közölte a Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár a víziközmű szolgáltatás állami koncepcióját ismertető sajtótájékoztatón szerdán Szolnokon.

Ezért az elkövetkező években egy látványos összevonás várható, amelyben regionális víziközmű vállalatok kulcsszerephez jutnak, és akár több megyében is náluk összpontosul majd az ivóvíz-szolgálatás és szennyvízkezelés - tette hozzá.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.