2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Hét, törzstőkéje szempontjából azonos méretű (18,660 millió forint jegyzett tőkéjű) céget hozott létre a Waberer's cégcsoport, miután a részvényesek a cégcsoport tulajdonosi struktúrájának átalakítása mellett döntöttek, írja a Napi Gazdaság.

A kiválás célja, hogy a holdingtársaságból kiszervezzenek olyan - önállóan is életképes - befektetéseket, ingatlanokat és projektcégeket, amelyek nem tartoznak a cégcsoport szorosan vett fő tevékenységei, azaz a nemzetközi árufuvarozás és a nemzetközi szállítmányozás körébe.

Wáberer György, a Waberer's Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: az átalakulás nem érinti a cégcsoport irányítási kapcsolatait, vagyis mind a változatlan társasági formában tovább működő Waberer's Holding Zrt., mind pedig az abból kiváló hét korlátolt felelősségű társaság Wáberer György és az AIG Capital Management érdekkörébe tartozó Transport & Logistic Investment S.A.R.L. pénzügyi befektető közös irányítása alatt marad.

Az átalakulás eredményeképpen olyan cégcsoportstruktúra alakul ki, amely a részvényesek számára egyszerűbbé teheti a döntést arról, hogy megváljanak egyes, a fő tevékenységek körén kívül eső befektetésektől. A mostani átalakulás első lépcsője lehet egy olyan cégcsoportmodell kialakításának, amely a nemzetközi követelményeknek is megfelelve megnyitja az utat egy esetleges nyilvános kibocsátás előtt, írja a Napi Gazdaság. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!