Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A világ egyik legnagyobb vállalatának számító amerikai General Electric (GE) megerősíti orvosdiagnosztikai készülékeket fejlesztő, gyártó és forgalmazó, egészségügyi (GE Healthcare) üzletágát a szintén amerikai Abbott Laboratories hasonló tevékenységet folytató divíziójának úgynevezett in vitro részével. A GE 8,13 milliárd dollárt fizet a többek közt vizelet- és vérminták elemzésére alkalmas laboratóriumi készülékek gyártásával foglalkozó Abbott-részlegért – tudta meg a Világgazdaság.

Az Abbott in vitro üzletágának felvásárlása tökéletesen illeszkedik a GE stratégiájába, a vállalat az eredményét növelő magas hozzáadott értéket teremtő, csúcstechnológiájú ágazatokban kíván terjeszkedni - mondta Jeffrey R. Immelt, a GE elnök-vezérigazgatója. A két társaság vezetői szerint a tranzakció akár még 2007 első fél évében lezárulhat.

A GE egészségügyi üzletága az elmúlt években a vállalat egyik leggyorsabban fejlődő részlegévé vált. Tavaly a divízió forgalma közel tizedével, 16,56 milliárd dollárra bővült, miközben a nettó nyereség 18 százalékkal, 3,14 milliárdra emelkedett. A GE egészségügyi részlege valószínűleg az idén is két számjegyű árbevétel-növekedést érhet el, hiszen csak a mostani akvizíció - az Abbott- részleg tavalyi értékesítési adatai alapján - 2,7 milliárd dollárral bővítheti az üzletág forgalmát. Előzetes becslések szerint összességében a divízió forgalma 2007-ben elérheti a 20 milliárd dollárt is.

A GE orvosdiagnosztikai készülékek fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozó üzletága 1998 óta Magyarországon is aktív. A GE Healthcare-nek jelenleg hazánkban van a kelet-közép-európai központja, innen irányítják a térségbeli értékesítést és a szerviztevékenységet, továbbá egy a technológiai szervezettel szoros munkakapcsolatban lévő gyártórészleg is működik az üzletág budaörsi telephelyén - emelte ki Szini István, a GE Hungary Zrt. elnöke.

A magyar leányvállalat mintegy négyszáz főt alkalmazó healthcare részlegében több mint száz fejlesztőmérnök dolgozik olyan képalkotó és elemző programokon, amelyek a világ többi részén működő GE-üzemekben gyártott diagnosztikai - például CT- (komputertomográf) és MR- (mágneses rezonancia) - készülékekhez szükségesek.

A magyar leány healthcare üzletágának forgalma gyorsan növekszik. A divízió, amely tavaly költözött a valamivel több mint 10 millió eurós, zöldmezős beruházással létrehozott budaörsi telephelyre, évek óta tíz százaléknál nagyobb mértékben növeli árbevételét - mondta Gábor Zoltán, a healthcare üzletág magyarországi termelési igazgatója a Világgazdaságnak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.