2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

Új front nyílt a Soros György elleni harcban.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter törvényjavaslatot nyújtott be kedden a felsőoktatási törvény módosítására, melynek legfontosabb része az, hogy a kormány engedélyéhez kötné az EU-n kívüli országok egyetemeinek itthoni működését. Külföldi intézmény csak akkor folytathatna Magyarországon diplomát adó képzést, ha azt mindkét ország kormánya engedélyezi.

A törvényjavaslat, bár külön persze nem nevezi meg, érezhetően a Soros György-alapította Közép Európai Egyetem (CEU) ellen irányul. Különösen árulkodó, hogy van egy olyan módosítás a javaslatban, mely ellehetetleníti a CEU-t: az eddigi szabályozás szerint elég volt, hogy a külföldi egyetem "a származási országában államilag elismert felsőoktatási intézmény" legyen, a most benyújtott verzióban viszont megkövetelnék, hogy ténylegesen felsőoktatási képzést is nyújtson a székhelye szerinti országban. A CEU ilyet nem tesz.


A hírre a CEU elnök-rektora, Michael Ignatieff a hírre levélben fordult az egyetem oktatóihoz és diákjaihoz, arra kérve őket, hogy álljanak ki az intézményért. Ignatieff azt írja, hogy ha a törvényt elfogadják, akkor az egyetem ebben a formájában nem működhet tovább Magyarországon, és azt is hozzáteszi, hogy a tervezet diszkriminatív. és szíven szúr mindent, amit évtizedek óta csinálnak a CEU-n.

„Itt az idő, hogy közösségünk összetartson és megvédje az egyetemünket”

- áll még a levélben, melyet a 444.hu szemlézett.

A CEU szerdán, 12:45-kor fórumot, majd 14 órakor sajtótájékoztatót tart a felsőoktatásról szóló törvény tervezett módosításáról a Nádor utcai épületében.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.