2017. augusztus 25. 07:37

Eddig is meglehetősen vitatott volt a vizes vb-re a Batthyány térre felállított óriás ugrótorony története, most kiderült, még egy kevés pluszpénzt is el kell rá költeni.

Azt lassan már szinte mindenki tudja és észlelte, hogy a vizes világbajnokság vége egyáltalán nem azt jelentette, hogy nem derülnek ki újabb költségnövekedéssel járó szerződésmódosítások. Az uniós közbeszerzési értesítőben péntek reggel megjelent hirdetmény egy újabb plusztétellel ismertet meg minket.

A Batthyány térre felállított óriás ugrótorony története eddig sem volt izgalmaktól mentes, hiszen miközben az aláírt szerződés értelmében az eredeti állapotokat kellene visszaállítani, nemrég kiderült, hogy a csodás, panoráma értékét csak növelő betontalapzat 2020-ig a helyén marad, magát a felépítményt pedig csak bérelték, ami szintén indokolatlanná teszi az össz-vissz 3 milliárdra rugó költséget.

Most a feladatokat elvégző West Hungária Bau újabb milliókat tehet zsebre. A hirdetmény szerint

a kivitelezés és a világbajnokság biztonságos lebonyolítása érdekében, a dunai árhullámok elleni hatékony védekezés biztosítása céljából mobil falrendszer telepítése vált szükségessé.

(Fotó: MTI)

Mindez pedig plusz 103,8 millió forintjába került a céggel szerződő Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek. Így az eredeti 1,013 milliárdos ár, amit a torony és kapcsolódó létesítményeinek kivitelezésére, üzemeltetésére és bontási munkáira szántak 1,117 milliárd forintra ugrik.

szerk.: emellett a torony kivitelezésére és egyéb kapcsolódó feladatok ellátására is lefolytattak egy közbeszerzést, melyet szintén a West Hungária Bau vitt el. Ezért a becsült 1,3 milliárd helyett 1,9 milliárdot kaptak, így jön össze az óriás ugrótorony teljes 3 milliárdos ára.

mfor.hu