<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az amerikai Apple cég megkezdte legújabb okostelefon modellje, az iPhone 14 gyártását Indiában.

Az Apple hétfői közleménye szerint a gyártás a tajvani Foxconn cég Chennai közelében található üzemében kezdődött meg. A Made in India iPhone14 telefonok már a közeli napokban forgalomba kerülnek Indiában. India az okostelefonok második legnagyobb felvevő piaca a világon Kína után.

Az iPhone 14 a cég új sikerterméke, melynek immár India az egyik legfontosabb piaca. Fotó: AppleAz iPhone 14 a cég új sikerterméke, melynek immár India az egyik legfontosabb piaca. Fotó: Apple

Az Apple iPhone-jainak nagy részét már régóta Kínában gyártja, de az Egyesült Államok és a kínai kormányzat közötti kapcsolatok megromlása miatt az amerikai cég alternatív gyártási lehetőségeket keres. A J.P. Morgan azzal számol, hogy az év végén az Apple az iPhone 14 okostelefonok 5 százalékát gyártja majd Indiában, és ez az arány 25 százalékra nő 2025-re.

Az 1976-ban alapított Apple iPhone-okat, iPadeket, iMac-eket, MacBookokat és más csúcstechnológiás termékeket gyárt. A vállalat az egyik legnagyobb a világon. A tajvani Foxconn indiai üzemében már a korábbi is szereltek össze iPhone modelleket. (MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.