2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Május 28-án az Arena Mallban nyitja meg első magyarországi üzletét a Primark nemzetközi divatáruház 3100 négyzetméteren, közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint a piacra lépéssel 180 munkahelyet teremtenek. Az egyszintes üzletben női, férfi és gyermekruhák mellett lakberendezési cikkeket, szépségápolási termékeket és kiegészítőket forgalmaznak majd - írták.

Primark-üzlet a németországi Dortmundban – most Magyarországon is megjelenik az ír divatlánc.
Primark-üzlet a németországi Dortmundban – most Magyarországon is megjelenik az ír divatlánc.
Fotó: Wikipédia/1971markus

A budapesti nyitás jelentős lépés a társaság globális terjeszkedési terveiben: Magyarország a divatcég 17-ik piaca és a hatodik Kelet-Közép-Európában, amely jól mutatja, hogy a régió továbbra is kulcsfontosságú a márka üzlethálózatának fejlesztése szempontjából - írták.

A divatlánc a régió öt országában - Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában - 12 üzletet működtet, első boltjuk Ljubljanában nyílt 2019-ben.

Közölték: a magyarországi megjelenés után is folytatják a régiós terjeszkedést, a következő egy évben Temesváron, Prágában és a lengyelországi Bydgoszczban terveznek üzleteket nyitni.

A fenntarthatósági szempontokra kitérve közölték: a forgalmazott ruházati termékek 55 százaléka már most is újrahasznosított vagy fenntarthatóbb forrásból származó anyagok felhasználásával készül, és az arány 2030-ra 100 százalékra emelkedhet.

A társaság 2023. januárban jelentette be szándékát, hogy belép a magyar piacra.

Az 1969-ben Írországban, a Penneys márkanév alatt alapított Primark több mint 400 üzlettel rendelkezik 16 országban, munkavállalóinak száma 80 ezer felett van.

A társaság 2026-ra 530-ra növelné üzleteinek számát.

A Primark 2023-ban 9 milliárd font árbevételt ért el az előző évi 7,7 milliárd font után, működési eredménye azonban tavaly 735 millió fontra esett a 2022-es 756 millió fontról.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!