<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A 3-as metróvonalon futó szerelvények üléseinek - akárcsak a szerelvények teljes körű műszaki - karbantartása folyamatos, az esetleges problémák, és azok javítása járműkimaradást nem okoznak, közölte a BKV.

A társaság a 3-as metróvonalon közlekedő orosz metrókocsik "ülései körül az elmúlt napokban megélénkült" sajtóérdeklődésekre reagálva közleményében arról írt: a metrókocsik ellenőrzése során korábban talált sérült ülésvázakat garancia keretében az Metrowagonmash (MWM), illetve a BKV Zrt. - a gyártó járműtelepi készletéből - cserélte.

A Kálvin téri állomás. Fotó: BKKA Kálvin téri állomás. Fotó: BKK

A folyamatban lévő ülésváz javítások a már lecserélt ülésekből képződő készletből történnek az MWM költségére, a folyamat járműállást nem okoz. A természetes elhasználódásra és a nem rendeltetésszerű használatból bekövetkező sérülésekre az említett garancia nem vonatkozik.

A garancia idő lejártával a BKV-nak fel kell készülnie a saját hatáskörű javításra - olvasható. Mint írták, a BKV rendelkezik szerződéssel a napi igénybevétel során elhasználódó utas- és vezetőülések javítására a Metró Üzemigazgatóság által üzemeltetett összes járműre, tehát nem csak az orosz szerelvényekre.

Jelenlegi 113 millió forintos szerződésüket tavaly júliusban kötötték. A szerződés nyitott értéke 14 millió forint, ezért a közbeszerzési eljárások szokásos átfutási idejét figyelembe véve szükségessé vált egy újabb szerződés előkészítése 24 hónap időtartamra - mutattak rá.

A BKV közölte, a felhívást még nem jelentette meg, így a tervezett érték közlése egészen az ajánlatok bontásáig a társaság jogos gazdasági érdekeivel ellentétes volna. A kezdeményezés az összes üzemeltetett jármű üléseit tartalmazza.

Az ülések cseréje általában a járművek "ciklikus javítási fokozataival" egybekötötten történik. Járművet üléscsere miatt a forgalomból kivonni nem kell. A 3-as metróvonalon futó vonatok első javítási programja a jövő év második felében kezdődik, ekkor már cserélhetik majd ki az üléseket.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.