1p

A közéletből távozó volt igazságügyi miniszter, Varga Judit exférje egy tanácsadó céget vett a nevére.

Az általa most megvásárolt LLM Tanácsadó és Befektetési Zrt.-t még 2020-ban alapította Császár Dániel, aki 2014–2018 között a Miniszterelnökség helyettes államtitkára volt, és ebből bő két éven át a közbeszerzésekért felelt. Az ő stábja dolgozta ki 2016-ban a közbeszerzési törvény módosítását, amely több ponton is felmentést adott az államnak a pályázatok kiírása alól, adta hírül a hvg.hu.

Az LLM-nek, amely eddig nem végzett érdemi tevékenységet, eddig két másik tulajdonosa is volt. Az egyik a 2006-os utcai harcokban megsebesült Kruchina Károly, aki jelenleg a Nemzeti Sportügynökség felügyelőbizottsági elnöke, valamint Palatinus-Woth Márton. Ő annak a tanácsadó cégnek, a PlanB-nek volt a társadalmi kapcsolati igazgatója, amely korábban a Miniszterelnökség megbízásából Varga Juditnak tartott kommunikációs tréningeket.

Magyar Péter a kegyelmi ügy miatt a közelmúltban fordított hátat a NER-nek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!