<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Sokan a kormányt teszik felelőssé a nehezedő életük miatt. De vannak olyanok is, akik szerint nem jogos ez a kritika. Most az egyik ilyen olvasónk gondolatait közvetítjük.

Idén is folytatjuk Aranyélet című rovatunkat, amelyben vasárnap esténként olvasói leveleket adunk közre. Jóról is, rosszról is. Szerkesztőségünk a beérkezett levelek tartalmával nem feltétlenül ért egyet, azokat jogunkban áll megszerkeszteni, miközben a stílusuktól és a tartalmuktól függően nem vagyunk kötelesek minden beérkező levelet közölni. Várjuk írásaikat az  e-mail-címre!

Péksüteményt még vesznek az emberek, de abból is kevesebb fogy, mert nagyon megdrágult. Fotó: Depositphotos
Péksüteményt még vesznek az emberek, de abból is kevesebb fogy, mert nagyon megdrágult. Fotó: Depositphotos

„Tisztelt Aranyélet!

A fiam mondta, hogy ide beírhatok, ezért írom ezt a levelet. Kezdem is.

Nekem sem tetszik, hogy ennyire sokba kerülnek az élelmiszerek. Nem mondom, hogy dúskálok a pénzben, de azért még ki tudom fizetni az alapvető dolgokat. Húst azért már nem annyit veszek, mint régen, hetente egyszer van nálunk szalámi és a hét végén sütök csirkecombot vagy natúr sertéshúst. 

Az viszont nem tetszik, hogy maguk is, meg a magukhoz hasonlók a miniszterelnök urat veszik elő emiatt. Nem a Viktor tehet arról, hogy ilyen drága a kenyér (nekem ő csak Viktor). Megemelték a liszt árát, a tojásét meg az olajét és persze a pék sem dolgozik olcsóbban, sőt. Szóval én úgy látom, hogy a boltok ezért adják olyan drágán – meg nyilván azért, mert ők is ráteszik a hasznukat. 

Az nem igazságos, hogy egyetlen emberen akarják leverni ezt. Különben meg azt olvastam - igaz, főleg nem maguknál -, hogy az ország különböző vezetői nagyon is harcolnak, sokat küzdenek Brüsszellel, mert az nem akarja, hogy a magunk útját járjuk. Jó, a kenyér árát nem Brüsszel emelte fel, de sokat tesz azért, hogy ilyen háborús hangulat legyen köztünk. 

Tessék mondani: Nyugaton miért gondolják, hogy amit nekik szabad, azt nekünk nem? Vannak kinn ismerőseim, ők mondták, hogy vannak kampányok a hazai, vagyis az ottani kisebb termelők védelme érdekében. Ha ők ezt megtehetik, akkor mi is, szerintem. Az infláció pedig lassan csökkenni fog itt is, ezt megígérte a kormány. Tapasztalatom szerint a legtöbb dolog, amit megígért eddig, az úgy is lett. Remélem, ezzel is így lesz. Szóval csak azt akartam írni, hogy maguk is legyenek igazságosabbak.

Tisztelettel
Egy nyugdíjhoz közeli olvasójuk"