2019. február 21. 16:28
mfor.hu

A budapesti központ az automata vezetéshez szükséges megoldásokkal látja el a Continental magyarországi működését – hangsúlyozta Jens Brüning, az új létesítmény vezetője.

Az 1400 négyzetméteres telephelyen fejlesztendő megoldások jelentősen hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a Continental automata vezetéshez használt rendszerei már a közeljövőben használatra készek legyenek, biztonságosabbá téve ezzel a közlekedést.

Jens Brüning, a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központ vezetője Jens Brüning, a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központ vezetője

A fejlesztés előkészítésétől a termék tervezéséig tartó folyamat nagyon lerövidül Budapesten. Az új megoldások azonnal beépíthetők a cég speciálisan felszerelt tesztjárművébe, hogy a szakértők a valós életben szerezhessenek tapasztalatot.

A mai megnyitón ezeket a környezetérzékelő szenzorokat is bemutatták. Így a látogatók betekinthettek abba, hogy a mesterséges intelligenciát hogyan használja fel a Continental, többek között megtekinthették a gyalogosok felismerésére szolgáló fejlesztést. Amíg a jelenlegi technológia csupán arról szolgáltat információt, hogy hol található a gyalogos, addig a következő generációs rendszerek már mesterséges intelligencián alapuló tanulási módszereket használnak. Ezáltal sokkal több információt képesek átadni: például beazonosítani az emberi test részeit (kezeket, könyököt vagy vállat), ami alapján egy algoritmus előre jelzi az észlelt személy testtartását és várható mozdulatait. Ebből következtetéseket tud levonni a mozgásuk és figyelmük irányáról, ezáltal is növelve a biztonság szintjét. A látogatók saját maguk is megtapasztalhatták ezt az új Mesterséges Intelligencián alapuló megoldást.

10 millió forint az álomotthonhoz

Lakásvásárlás előtt állsz és a legkedvezőbb kölcsönt keresed? Lakáshitel kalkulátorunk segít dönteni! 20 éves futamidővel 10 millió forintos hitelt az alábbi konstrukcióval vehetsz fel, ha fontos a törlesztőrészlet nagysága: az egyik legkedvezőbb ajánlatot jelenleg a K&H Bank üzleti feltételű lakáshitele nyújtja 53 234 forintos induló törlesztőrészlettel és 2,75 százalékos induló THM-mel. Ezt a CIB Bank lakáskölcsöne követi 2,80 százalékos THM-mel és 54 305 forintos törlesztőrészlettel, utána pedig az Erste Bank lakáscélú hitele 54 762 forintos törlesztőrészlettel és 2,90 százalékos THM-mel. Szintén kedvező a Raiffeisen Bank lakáshitel ajánlata: 57 075 forintos induló törlesztőrészlet és 3,37 százalékos kezdő THM-mel kínálja a bank a kölcsönt. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!