2019. február 21. 16:28

A budapesti központ az automata vezetéshez szükséges megoldásokkal látja el a Continental magyarországi működését – hangsúlyozta Jens Brüning, az új létesítmény vezetője.

Az 1400 négyzetméteres telephelyen fejlesztendő megoldások jelentősen hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a Continental automata vezetéshez használt rendszerei már a közeljövőben használatra készek legyenek, biztonságosabbá téve ezzel a közlekedést.

Jens Brüning, a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központ vezetője Jens Brüning, a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központ vezetője

A fejlesztés előkészítésétől a termék tervezéséig tartó folyamat nagyon lerövidül Budapesten. Az új megoldások azonnal beépíthetők a cég speciálisan felszerelt tesztjárművébe, hogy a szakértők a valós életben szerezhessenek tapasztalatot.

A mai megnyitón ezeket a környezetérzékelő szenzorokat is bemutatták. Így a látogatók betekinthettek abba, hogy a mesterséges intelligenciát hogyan használja fel a Continental, többek között megtekinthették a gyalogosok felismerésére szolgáló fejlesztést. Amíg a jelenlegi technológia csupán arról szolgáltat információt, hogy hol található a gyalogos, addig a következő generációs rendszerek már mesterséges intelligencián alapuló tanulási módszereket használnak. Ezáltal sokkal több információt képesek átadni: például beazonosítani az emberi test részeit (kezeket, könyököt vagy vállat), ami alapján egy algoritmus előre jelzi az észlelt személy testtartását és várható mozdulatait. Ebből következtetéseket tud levonni a mozgásuk és figyelmük irányáról, ezáltal is növelve a biztonság szintjét. A látogatók saját maguk is megtapasztalhatták ezt az új Mesterséges Intelligencián alapuló megoldást.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!