2019. február 21. 16:28

A budapesti központ az automata vezetéshez szükséges megoldásokkal látja el a Continental magyarországi működését – hangsúlyozta Jens Brüning, az új létesítmény vezetője.

Az 1400 négyzetméteres telephelyen fejlesztendő megoldások jelentősen hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a Continental automata vezetéshez használt rendszerei már a közeljövőben használatra készek legyenek, biztonságosabbá téve ezzel a közlekedést.

Jens Brüning, a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központ vezetője Jens Brüning, a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központ vezetője

A fejlesztés előkészítésétől a termék tervezéséig tartó folyamat nagyon lerövidül Budapesten. Az új megoldások azonnal beépíthetők a cég speciálisan felszerelt tesztjárművébe, hogy a szakértők a valós életben szerezhessenek tapasztalatot.

A mai megnyitón ezeket a környezetérzékelő szenzorokat is bemutatták. Így a látogatók betekinthettek abba, hogy a mesterséges intelligenciát hogyan használja fel a Continental, többek között megtekinthették a gyalogosok felismerésére szolgáló fejlesztést. Amíg a jelenlegi technológia csupán arról szolgáltat információt, hogy hol található a gyalogos, addig a következő generációs rendszerek már mesterséges intelligencián alapuló tanulási módszereket használnak. Ezáltal sokkal több információt képesek átadni: például beazonosítani az emberi test részeit (kezeket, könyököt vagy vállat), ami alapján egy algoritmus előre jelzi az észlelt személy testtartását és várható mozdulatait. Ebből következtetéseket tud levonni a mozgásuk és figyelmük irányáról, ezáltal is növelve a biztonság szintjét. A látogatók saját maguk is megtapasztalhatták ezt az új Mesterséges Intelligencián alapuló megoldást.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.