2019. február 21. 16:28

A budapesti központ az automata vezetéshez szükséges megoldásokkal látja el a Continental magyarországi működését – hangsúlyozta Jens Brüning, az új létesítmény vezetője.

Az 1400 négyzetméteres telephelyen fejlesztendő megoldások jelentősen hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a Continental automata vezetéshez használt rendszerei már a közeljövőben használatra készek legyenek, biztonságosabbá téve ezzel a közlekedést.

Jens Brüning, a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központ vezetője Jens Brüning, a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központ vezetője

A fejlesztés előkészítésétől a termék tervezéséig tartó folyamat nagyon lerövidül Budapesten. Az új megoldások azonnal beépíthetők a cég speciálisan felszerelt tesztjárművébe, hogy a szakértők a valós életben szerezhessenek tapasztalatot.

A mai megnyitón ezeket a környezetérzékelő szenzorokat is bemutatták. Így a látogatók betekinthettek abba, hogy a mesterséges intelligenciát hogyan használja fel a Continental, többek között megtekinthették a gyalogosok felismerésére szolgáló fejlesztést. Amíg a jelenlegi technológia csupán arról szolgáltat információt, hogy hol található a gyalogos, addig a következő generációs rendszerek már mesterséges intelligencián alapuló tanulási módszereket használnak. Ezáltal sokkal több információt képesek átadni: például beazonosítani az emberi test részeit (kezeket, könyököt vagy vállat), ami alapján egy algoritmus előre jelzi az észlelt személy testtartását és várható mozdulatait. Ebből következtetéseket tud levonni a mozgásuk és figyelmük irányáról, ezáltal is növelve a biztonság szintjét. A látogatók saját maguk is megtapasztalhatták ezt az új Mesterséges Intelligencián alapuló megoldást.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.