1p

A szavazás jelen állása szerint jóval többen akarják, hogy EP-képviselő legyen, mint hogy ne legyen.

A Tisza Párt alelnöke ma reggel hirdetett szavazást a párt honlapján arról, hogy felvegye-e képviselői mandátumát az Európai Parlamentben (EP). Mint ismert, pártja a voksok mintegy 30 százalékát szerezte meg az EP-választáson, és ezzel hét mandátumot szerzett.

Magyar Péter Facebook oldalán azt írta, hogy délelőtt már mintegy 50 ezren szavaztak. A honlapon elérhető részeredmény szerint a véleményt nyilvánítók 75 százaléka voksolt igennel, 25 százalék nemmel. A szavazás este 8-ig tart.

A NER-rel szembefordult politikus korábban azt nyilatkozta: nem szerepel a tervei között, hogy EP-képviselő legyen. Azóta azonban – mint írta a párt közössége, befolyásos európai politikusok és tanácsadói is próbálják meggyőzni az ellenkezőjéről. A szavazás előtt számos érvet tett közzé, amelyek az "igen" mellett szóltak, ellenérvet mindössze egyet közölt. Jelezte ugyanakkor, hogy betartja a szavazás eredményét, bármi is lesz az.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!