2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

 Minden ötödik diák rendszeresen dohányzik, a 15-19 évesek 40 százaléka pedig már volt részeg.

Az RTL Híradó által ismertetett felmérés szerint minden ötödik diák dohányzik heti rendszerességgel, és minden tizedik tanuló használt már nyugtatót vagy altatót élete során úgy, hogy nem is volt rá szüksége. Kiderült az is, hogy a 15-19 éves diákok 40 százaléka volt már részeg, ez is jelentősen magasabb szám a korábbi évek adataihoz képest.

A gyerekek egészségügyi állapota általánosságban is romlást mutat az alapítvány szerint, például minden ötödik általános iskolásnak van valamilyen krónikus betegsége. „Egyre komolyabb problémákkal, egyre nagyobb számban jelentkeznek egy olyan egészségügyi rendszerben, ahol egyre kevesebb szolgáltató elérhető” - mondta az RTL Híradónak Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Alapítvány gyermekjogi szakértője. A legriasztóbb, hogy mindehhez a szervezet első, 2016-os jelentése óta drámai mértékben csökken a házi gyermekorvosok száma - hívta fel a figyelmet. Jelenleg több mint 100 ezer gyerek lakóhelyén nincs házi gyermekorvos, s vannak, akik már most is több körzetet látnak el egyidejűleg.

Az RTL Híradó kereste az ügyben a Pintér Sándor vezette egészségügyért és az oktatásért is felelős Belügyminisztériumot. Választ nem kaptak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!