3p

Akkor is támogatja a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Néppárt (MMNP) Magyar Péter munkáját, ha az nem akarja.

Sem a jelenlegi kormányoldal, sem az ellenzék útját nem kívánja követni a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMNP), hiszen van egy harmadik lehetőség is, "a tisztesség útját" járni - mondta a szervezet pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a párt egyik európai parlamenti képviselőjelöltje. Ember Péter Pál elmondta: uniós programjuk legfontosabb alapvetése az igazság, az egészség, a biztonság és a tervezhető jövő elve.

Márki-Zay Péter elnök arról beszélt, hogy negatív figyelemben részesülnek a hatalom részéről; a választási szervek nem engedik pártlogójuk teljes körű használatát, a kormányzat pedig igyekszik ellehetetleníteni kampányukat
Márki-Zay Péter elnök arról beszélt, hogy negatív figyelemben részesülnek a hatalom részéről; a választási szervek nem engedik pártlogójuk teljes körű használatát, a kormányzat pedig igyekszik ellehetetleníteni kampányukat
Fotó: Bánkúti András

Szalma Botond alelnök, kampányfőnök szerint jót tett a hazai belpolitikai "állóvíznek" Magyar Péter felbukkanása, és ő az első "a Fideszből és a NER-ből lelépett politikus", aki visszaigazolta, hogy helyes volt mindaz, amit pártjuk a "maffiaállam" leépítéséről mondott. Hozzátette: remélik, hogy sikerül felrázni az apátiába süllyedt ellenzéki és passzív szavazókat. Jelezte, hogy szívesen működnek együtt Magyar Péterrel és pártjával, ám az MMNP "nem kíván megállni a kormánybuktatásnál", mert szerintük rendszert kell váltani, ennek pedig része a tényleges elszámoltatás.

Szövetséget, együttműködést ajánlunk - jelentette ki Szalma Botond, hangsúlyozva, ez nem fúziót jelent Magyar Péter pártjával, hanem azt, hogy egymás szövetségese, kiegészítője lehet a két formáció.

Magyar Péter előzőleg már jelezte: egyetlen olyan politikai erővel sem akar közösködni, akinek valamilyen kapcsolata van a mostani kormánypártokkal vagy az ellenzékkel, márpedig az MMNP-t ide sorolja.

Az MMNP képviselői közös európai egészségügyi minimum bevezetését sürgetik a regionális különbségek csökkentése érdekében, a tervezhető jövő megteremtéséért pedig azt szeretnék elérni, hogy az uniós pályázati források közvetlenük jussanak el a kis- és középvállalkozásokhoz. Emellett "szürkeállomány-védelmi programot" hirdetnek, amelynek lényege az oktatás és a kutatás fejlesztése.

Molnár Róbert alelnök azt mondta, olyan rendszerre volna szükség, ahol a központi kormányzat partneri viszonyban áll az önkormányzatokkal. Közölte, polgármesterként két évtizede látja az önkormányzati szféra válságát és azt, hogy az államgépezet egy ideje rossz irányba fejlődik. Kormányoldalon kereszténységről beszélnek, miközben "irgalmatlan lett ez az ország", a társadalom pedig mélyebb válságban van, mint a rendszerváltás előtt - fogalmazott. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!