2p

Az illetékes szakszövetségnek tetszik a döntés.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) üdvözli a kötelező akciózás július 1-től történő kivezetését – derült ki a szerkesztőségünknek megküldött közleményből.

Átalakulás lesz a pultokban
Átalakulás lesz a pultokban
Fotó: Pixabay

Mint írták, az infláció leszorításához a kormánnyal együttműködve a kereskedők is igyekeztek hathatósan hozzájárulni, véleményük szerint a fogyasztók a kötelező akciózás kivezetéssel jól járnak, hiszen a kiskereskedők a fogyasztói szokásokhoz, elvárásokhoz még jobban igazodó akciókat tudnak indítani, amelyek tovább erősítik a versenyt.

Hozzátették, a kivezetés után az árcsökkentések nem szűnnek meg, a kiskereskedők azonban más, a fogyasztók számára fontosabb termékkategóriákra tudják a hangsúlyt helyezni. Ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk, a minisztérium szerint legyőzték az inflációt, így már nincs szükség az intézkedésre.

Kozák Tamás, az OKSZ főtitkára az Mfor kérdésére úgy látja, hogy a lakossági fogyasztás valóban lehet a gazdasági növekedés támasza, ennek azonban több makrogazdasági feltétele van. Folytatódjon a reálkeresetek növekedése és a többletjövedelem ne (csak) megtakarításként csapódjon le. Azt is fontosnak tartja a főtitkár, hogy a fogyasztás miatti többletkereslet kielégítésére szolgáló többlet import árualap ne rontsa a külkereskedelmi egyenleget, és a többletbeszerzés minél nagyobb mértékben hazai szállítókhoz kapcsolódjon.

Az is szükséges, hogy a kereskedelem hozzáadott értéke nagyobb arányban járuljon hozzá a GDP-hez, és az ágazat jövedelmezősége is emelkedjen, csak ekkor tudnak elindulni a régebbről halasztott beruházások, fejlesztések. Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor Kozák Tamás szerint nemcsak a háztartások, de a kereskedelmi szakma egésze is jól jár a fogyasztás-növekedés következtében.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!