3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

402 millió forintos közbeszerzést nyert az OTP Travel. Egy évig ennyiért utaztatja a kormány négy cégét.

Egyéves keretszerződéssel utaztatja bel- és külföldön az OTP Travel a kormány következő cégeit:

  • Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. (MTÜ)
  • Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt.
  • Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. (MDDÜ)
  • Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

Az egyetlenegy másik pályázó, egy Dániába bejegyzett cég magyar képviselete, a Weco-Travel Idegenforgalmi Kft. elől vitte el a megbízást az OTP Travel, amely hagyományosan régóta végzi a kormányzati szervek, és azok munkatársainak utaztatását - áll az Európai Uniós közbeszerzési értesítőben. 

Teljes körű utazás szolgáltatás 402 millióért
Teljes körű utazás szolgáltatás 402 millióért
Fotó: Depositphotos

A négy cég természetesen más-más létszámmal és éves tervekkel dolgozik, de ha elosztjuk az összeget, akkor az egyenként 100-100 millió forintos költségvetésből már lehet gazdálkodni.

Az OTP Travel vállalja a fenti négy cég munkavállalóinak, megbízottjainak, illetve hivatalos vendégeinek és gyakornokainak hivatalos bel- és külföldi utazásaihoz szükséges repülő-, autóbusz- vasúti, hajó- és kompjegyek beszerzését, az adott utazáshoz kapcsolódó, vagy attól független szállásfoglalásokat, autóbérléseket, és a kiegészítő szolgáltatásokra irányuló igényeik kielégítését.

Az utazásokhoz kapcsolódik a teljes adminisztráció, vízumügyintézéssel kapcsolatos szolgáltatások, konzultációkra, üzleti és tudományos konferenciákra történő jelentkezés teljes körű bonyolítása, VIP-ügyfélkezelés, bérautó foglalása, valamint olyan online felület biztosítása, mely a megrendelői oldalról legalább 15 fő számára hozzáférést biztosít, mobil online utazási támogatási applikáció használatát, és úgy egyáltalán: napi 24 órás ügyfélszolgálat áll a rendelkezésükre.

Amennyiben a teljes keretösszeg a szerződés egy éve alatt nem fogy el, akkor a megbízás további 12 hónappal, de legfeljebb a fenti időszakon belül a teljes keretösszeg kimerüléséig meghosszabbodik. 

Az OTP Travel szintén egy közbeszerzésen - amelyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara írt ki - nyert jogot ez év elején arra, hogy Parragh Lászlóék utaztatását intézze, évi 103 millió forintért.

De ugyancsak idén már nyert egy nettó 48 milliárd forint értékű közbeszerzési megbízást is, igaz, azt ötödmagával (a Jet Travellel, a United 4 Bonafini Bindair Kft.-vel, a Weco Travel Idegenforgalmi Kft.-vel és az IBUSZ Utazási Irodákkal), méghozzá a kormányzati apparátus nemzetközi utazásainak lebonyolítására. Mindez nem számít újdonságnak, hiszen a tenderre közös ajánlattal érkező öt utazásszervező cég régóta visszatérő győztesnek számít.

2022-ben szintén az OTP Travel Kft. szervezhette meg az Országgyűlés Hivatala által kiküldött személyek - így például a házelnök, a frakciók és a hivatal munkatársai - külföldi útjait, nettó 600 millió forint keretösszeg erejéig. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!