2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A kormány továbbra sem mond le egyik kedvenc módszeréről, arról, hogy válsághelyzetben lévőnek minősíti Magyarországot, ami sajátos jogokat biztosít neki.

A kormány ismét módosította „a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet Magyarország egész területére történő elrendeléséről, valamint a válsághelyzet elrendelésével, fennállásával és megszüntetésével összefüggő szabályokról szóló” rendeletét – írta a 24.hu. A válsághelyzet március 7-én véget érhetett volna véget.

A Magyar Közlöny legfrissebb számából azonban kiderült, hogy legkorábban 2024. szeptember 7-én veszti hatályát a rendelet. Az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott módosítás március 6-ától lép érvénybe. A kormány először 2016. március 9-én rendelte el a migrációs válsághelyzetet, amit azóta folyamatosan meghosszabbít, ahogy a háborús veszélyhelyzetet is.

A Magyarországon keresztül nyugatra igyekvők száma már a válsághelyzet 2016-os kihirdetésekor sem indokolta az intézkedést, azóta pedig még kevésbé, hiszen hosszú ideje egyértelmű a csökkenés – írta a hírportál korábban. A kormányzat ennek ellenére jelentős összegeket költött el a válsághelyzetre hivatkozva, elsősorban az illegális bevándorlás veszélyét minél nagyobbra srófoló propagandára. Ezzel jó pár esetben hisztérikus reakciókat vált ki a lakosságból. Például 2017-ben többször előfordult, hogy egyes településeken, ahol egyébként ritkán fordulnak meg külföldiek, turistákat, külföldi egyetemistákat vagy temetőlátogatókat néztek illegális bevándorlónak, és feljelentették őket a rendőrségen.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!