3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Csütörtökön már 820. napja tartott az orosz-ukrán háború. Mi történt az elmúlt órákban? 

 • Az eddigi információk szerint hét ember vesztette életét, és 16 sérült meg Harkivban csütörtökön, miután az orosz erők legalább 15 csapást mértek Sz-300-as és Sz-400 légvédelmi rakétákkal az ország második legnagyobb városára. Oleh Szinyehubov, a megye kormányzója szerint az orosz hadsereg civil, főként közlekedési infrastruktúrát támadott az ország keleti felén fekvő Harkivban, találat ért egyebek mellett egy könyvnyomdát is.
   
 • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök különösen brutálisnak nevezte az újabb orosz támadást Harkiv és térsége ellen. Felszólította a világ vezetőit, hogy legyenek határozottabbak az orosz terror elleni küzdelemben, különös tekintettel arra, hogy Ukrajna hatékonyan megsemmisíthesse az ellenséges hordozórakétákat Oroszország területén.

Az ukrán elnök a világnak üzent a támadás után
Az ukrán elnök a világnak üzent a támadás után
Fotó: Facebook/Volodimir Zelenszkij

 • Az orosz hadsereg ágyúzásai miatt leállt a berendezések működése a kelet-ukrajnai Donyeck megye egyik bányájában, aminek következtében több mint 160 bányász rekedt a mélyben - hozta nyilvánosságra az ukrán energetikai minisztérium csütörtökön a Telegramon. Szerdán az orosz ágyúzások miatt már megszakadt a donyecki régió egyik bányájának áramellátása. Akkor 25 bányász rekedt a föld alatt, de őket már a felszínre hozták.
   
 • Tervezett áramszünetek lesznek Ukrajnában pénteken. Az Ukrenergo szerint az óránként váltakozó áramkimaradást az okozza, hogy felhős idő várható, így a napelemes rendszerek nem tudják teljesen ellátni az igényeket. Az ukrán szolgáltató emlékeztetett, március 22. és május 8. között az oroszok öt alkalommal támadták az ország összes nagyobb hő- és vízerőművét.
   
 • Elfoglalta az orosz hadsereg a donyecki régióban lévő Andrijivka települést, miközben az elmúlt nap folyamán a hatból öt frontszakaszon előrenyomult, és 11 ukrán ellenrohamot vert vissza - közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium. Az orosz hadijelentést nemzetközi és független források nem erősítették meg.
   
 • 25 év börtönre ítéltek egy orosz kocsmárost, mert a vád szerint csatlakozott az Ukrajnáért harcoló oroszok egyik egységéhez, és szabotázsakciókat hajtott végre vasúti berendezések ellen.
   
 • Ukrán hírszerzési források állítása szerint ukrán drónok támadták meg az orosz hadiipar tatárföldi létesítményeit. A tájékoztatás szerint a drónok állítólag elérték Kazanyt és Nyizsnyekamszkot, ahol számos stratégiailag fontos vállalat található.

(Sky News, Al Jazeera, The Independent, Ukrainska Pravda, MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!