2011. március 7. 12:37

A holland pénzintézet ING májusig 7 milliárd eurónyit fizethet vissza a holland államtól kapott 10 milliárd eurós mentőcsomagból - közölte a vállalat hétfőn.

A banki és biztosítási szolgáltatásokat nyújtó társaság bejelentése szerint a fennmaradó 3 milliárd eurós tételt 2012 májusáig fizetheti vissza.

A vállalat korábban már visszafizetett 5 milliárd eurónyit. Hétfőn további 2 milliárd értékű vásárlást jelentett be az ING. A visszavásárlás 50 százalékos prémium mellett történhet, így az ügylet költségei elérik a 3 milliárd eurót.

A kölcsön minél hamarabb történő visszafizetése jelentős lépés lehet a bank számára, hiszen Európa-szerte megtiltották a kimentett és állami kötelezettségekkel rendelkező pénzintézetek számára a vállalati felvásárlásokat.

A holland kormány 2008-ban közel 40 milliárd eurót költött a bajba jutott pénzintézetek kimentésére. Ekkor államosította az ABN Amro-t, de jelentős összegeket fizetett az ING-nek, az Aegonnak és az SNS Realnak is.

MTI

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés