<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Polgáron a közterület használatáról szóló helyi rendeletet értelmeznék kreatívan, hogy fizetni tudják a közvilágítást. 

Az oszlopokra vetnének ki közterülethasználati díjat, az ebből befolyó pénzből fizetnék a közvilágítás pluszköltségeit. A közterülethasználatról szóló helyi rendelet módosítását múlt héten szavazta meg a település képviselő testülete. Amennyiben a helyi rendelet a kormányhivatal előtt is törvényesnek bizonyul, úgy más települések számára is precedenst teremthet - foglalta össze a hvg.hu Polgár polgármesterének Facebook bejegyzését. 

Tóth József polgármester szerint, mivel a kormány az önkormányzatok hatáskörébe tolta a közvilágítást, így ők most élnek ezzel a joggal.

Tóth József úgy véli, hogy a kormánybiztossal való egyeztetésekből kiderült, a jövő évben minden település számára súlyos pluszkiadást jelentő közvilágítási díjakban nem remélhetnek segítséget a kormánytól. Polgár polgármestere nem gondolja, hogy a város utcáinak elsötétítése megoldás lehet. Mivel a közvilágítást már modernizálták, aligha tudnának másképp költséget megtakarítani, mint az éjszakai sötétséggel, de ezt el szeretnék kerülni. Így merült fel, hogy új bevételeket keresnek, és az áramszolgáltató tulajdonában levő, de közterületeken álló oszlopokra vetnének ki díjat.

Most a rendelet törvényességet vizsgáló kormányhivatalnál pattog a labda.